Administrație

Ceremonie militară a Garnizoanei Buzău în memoria eroului Dan Ion Ciobotaru

Armata Română este o instituție pentru care sacrificiul suprem făcut de ostașii săi nu va fi niciodată uitat. * În fiecare an, pe 11 noiembrie, România sărbătorește Ziua Veteranilor. * Cu această ocazie, la Buzău va fi organizată o cermonie de comemorare a eroului sublocotenent (post mortem) Dan Ion Ciobotaru, căzut la datorie în Afganistan. *Dan Ciobotaru
„Noi, militarii din garnizoana Buzău, cu prilejul sărbătoririi pe 11 noiembrie a Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, organizăm o serie de activităţi şi evenimente culturale prin care dorim să transmitem respectul şi aprecierea noastră tuturor militarilor români care au luptat şi luptă pentru România, oricând şi oriunde misiunea lor o cere. Astfel, în data de 11 noiembrie, începând cu orele 12.00, în satul Pinu din comuna Brăieşti, se va desfăşura o ceremonie militară de comerorare a eroului sublocotenent (post-mortem) Dan Ion Ciobotaru, căzut la datorie la 23 iunie 2010 în Afganistan. În data de 15 noiembrie, începând cu orele 17.00, la sala de spectacole a teatrului “George Ciprian” va avea loc spectacolul Omagiu eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii. Intrarea la spectacol este liberă”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, lt.col. Toni Ene, din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat. România se alătură, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button