Administrație

Veteran de 101 ani, recompensat astăzi de Consiliul Județean Buzău

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a făcut, joi, o vizită la Mihăilești, pentru a-i acorda o recompensă materială32 veteranului de răboi Nicolae Ioniță.
”Mă bucur că suntem astăzi aici și că putem aduce puțină bucurie pentru domnul maior Nicolae Ioniță. Dumnealui, alături de alți mii și mii de români, sunt făuritorii istoriei acestui neam. Ei sunt cei care au luptat pentru idealurile țării, gata oricând să își dea viața pentru patrie”, a declarat președintele CJ.
Consiliul Județean a aprobat, în ședința din luna august, acordarea unor recompense materiale pentru veteranii de război cu vârste de peste 100 de ani, din județul Buzău. Cuantumul recompensei este de 2.500 de lei/veteran. Din această sumă au fost achiziționate produse alimentare și nealimentare.
Hotărârea a fost adoptată la propunerea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala ”Mihai Viteazu” Buzău, având în vedere că anul 2015 este declarat Anul Veteranilor de Război.Neagu veterani
”Curajul și patriotismul acestor ostași trebuie să fie o lecție pentru fiecare dintre noi și pentru generațiile următoare. Sunt emoționat de fiecare dată când am prilejul să întâlnesc unul dintre eroii acestei țări. Domnule maior, țara vă este recunoscătoare! Noi vă suntem recunoscători!”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.
În total, în județul Buzău sunt nouă veterani de război cu vârste de aproximativ 100 de ani, fiecare dintre aceștia urmând să primească această recompensă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button