EducaţieȘtirile zilei

Șefa ISJ Buzău, revocată din funcție: „Îmi caut dreptatea”

UPDATE. REACTIA SEFEI IȘJ DUPĂ AFLAREA VESTII:

„Nu înțeleg motivele. Sunt invocate două motive legate de niște documente care n–ar fi ajuns la timp la minister: un raport de audit și un document privind starea învățământului pe 2015-2016. Astea sunt niște făcături  bineînțeles. (…). Îmi caut dreptatea. Bineînțeles că voi contesta acest ordin, atâta timp cât am un contract managerial pe care trebuie să-i cer să îl respecte. Fără motiv așa să demiți un om care are contract cu Ministerul Educației, atunci ministrul trebuie să răspundă pentru ceea ce face.” a transmis Florina Stoian.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop a revocat vineri, 19 august, din funcții șefii inspectoratelor școlare din 13 județe, printre care și Buzăul. Printre persoanele vizate de schimbare se numără și șefa ISJ Buzău, Florina Stoian.

Astfel, județele care vor rămâne fără șefi ai IȘJ sunt Buzău, Vrancea, Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași.

Potrivit Hotnews.ro, ordinele de revocare au fost trimise vineri seara, prin fax, pe adresa inspectoratelor județene și conform legii, urmează să intre în vigoare peste 15 zile. O parte dintre inspectorii-șefi reclama însă nereguli, spunând că nu au avut loc anterior cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcție.

Pentru moment, Florina Stoian nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Era de inteles ca PSD va schimba toti inspectorii de alta coloratura politica.Cu acestia nu se putea schimba lucrari la titularizare ,la bac ,la definitivat etc.Sa le fie rusine ca au dus invatamantul in sapa de lemn.Va fi si mai rau.Reziti-va oameni buni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!