Din Buzău

50 de nou-născuți abandonați în maternitate împărtășesc aceeași soartă

I-au condamnat în gând la singurătate și deznădejde, de dinainte de a-i aduce pe lume, după care i-au uitat într-un colț de salon în p00040006_IMG_0681_v2..800x800..nmaternitate sau pe un pat de spital. De rușine, de sărăcie, de teama oprobriului public, 50 de mame și-au abandonat micuții abia născuți în unitățile spitalicești din Buzău.

Anul trecut, 50 de bebeluși au fost lăsați în voia sorții de femeile care le-au dat, viață  pe pătuțurile din maternitate, fără să se gândească la acest lucru ca la forma supremă de maltratare a unui copil. În loc să le fie aproape și să îi ajute să crească și să se dezvolte sănătos, să se bucure de primele lor cuvinte și de primii pași, femeile pe care abia le poți numi mame îi condamna la un destin nefericit.

Marcați de lipsa dragostei materne și de drama de a ști că au venit pe lume nedoriți, copiii se agață cu ultimele puteri de viață. În scâncetele lor, simți acea durere nemărturisită a pruncului care-și strigă mama. 388

 

  • Mamă e cine te crește.

Societatea ne face să spunem din ce în ce mai des că mamă nu e cea care naște, mamă e cea care crește. Dacă cei 50 de micuți au fost privați chiar de cele care i-au adus pe lume de șansa de a creste într-o familie, mamele de profesie s-au lăsat înduioșate de privirile pierdute și de plânsetul neconsolat al bebelușilor. I-au luat acasă, unde încearcă să le ofere grija și dragostea de care au fost privați.

Astfel, potrivit reprezentanților DGASPC Buzău, din cei 50 de nou-născuți abandonați anul trecut în unitățile spitalicești, 40 au ajuns în grija asistenților maternali, iar doi, în grija rudelor  . Aceeași sursă a precizat că șase dintre micuți s-au născut cu dizabilități, ei fiind internați în centre specializate, iar doi dintre ei au fost duși într-un centru de urgență.

 

  • Mamele i-au respins, străinii îi vor

Un paradox al vieții continuă să facă din oameni fără suflet – părinți, iar din alții s560x316_copii_abandonati– oameni care-și doresc să strângă la piept un boț de carne, ei înșiși neavând bucuria de a naște copii. Aceste familii își caută pruncii cu care nu au fost binecuvântați, prin maternități și centre de plasament. Anul trecut, la Buzău, 33 de atestate au fost emise pentru familiile adoptive, iar 13 micuți și-au găsit familiile în care au șansa să se dezvolte nomal.

La această oră, un copil abia venit pe lume plânge după cea care, grăbită, a uitat într-un pătuț de maternitate o parte din ea..

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button