Știrile zilei

A fost semnat contractul de finanțare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru Drum expres Buzău-Focşani”. Valoarea totală a acestui contract este de 29.361.900 lei (cu TVA), finanţarea urmând să fie nerambursabilă, alocată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, res­pectiv între 31 octombrie 2018 şi 30 septembrie 2020, la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a acti­vităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de ­eli­gibilitate a cheltuielilor.

Proiectul face parte din Master Planul General de Transport, prin care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să realizeze un drum de mare viteză care să facă legătura dintre Muntenia şi Moldova pe traseul Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău.

În prezent, circulația mașinilor pe  dintre Buzău-Focşani–Bacău se desfăşoa­ră pe DN 2, drum cu o bandă pe sens şi un acostament consolidat de 1,5 metri care este folosit ca şi bandă de circulaţie. Toate volumele de trafic sunt nevoite să se deplaseze cu viteză redusă de 50–70 km/h în zonele unde DN 2 traversează localităţile, ceea ce generează mărirea timpilor de transport, cu pierderi economice importante, poluare fonică şi emisii de noxe.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Cum explică primarul Mitroiu parada mașinilor de gunoi

Știrile zilei

VIDEO: Imagini NĂUCITOARE la Cislău! Pe cine a scos primarul la paradă

Știrile zilei

NEWS ALERT: Vilă în flăcări la Potoceni!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *