Administrație Știrile zilei

Abdomenul, flotarea și viteza la control!

Ce n-au reușit să facă avocații Primăriei și-ar putea găsi rezolvare printr-un simplu act normativ aprobat astăzi de consilierii municipali. Este vorba despre metodologia de verificare a aptitudinilor fizice ale polițiștilor locali, o probă de foc care trebuie trecută anual și care ar putea subția considerabil rândurile oamenilor în uniformă.

„Fără burtă la Poliția Locală!” ar putea fi sloganul perfect pentru ceea ce vor să facă edilii buzoieni, care, începând din acest an, au introdus testarea fizică obligatorie pentru toți polițiștii locali.

Potrivit proiectului, oamenii în uniformă vor fi supuși anual unei testări fizice prin care să dovedească faptul că aceștia pot face față misiunilor pe care le au de îndeplinit. Aceeași testare este valabilă și pentru candidații care aspiră la un post de polițist local.

Femeile vor face abdomene, iar bărbații, flotări. Și unii, și ceilalți vor avea de trecut încă două probe: alergare de viteză și alergare de rezistență.

În cazul în care rezultatul evaluării este mai mic de 7, polițiștii locali vor fi reevaluați după trei luni. Dacă și acest test va fi picat, polițiștii locali vor fi concediați.

  • Proiectul a fost inițiat de către consilierii PNL și a trecut de votul plenului, cu o singură abținere.

Primarul Constantin Toma nu numai că a fost de acord cu acest proiect, dar a propus și o completare: pe lângă testarea fizică, polițiștii locali să treacă și o testare psihologică.

Metodologia de evaluare a candidaților și a polițiștilor locali poate fi consultată aici.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Cadavru descoperit într-o râpă!

Știrile zilei

Trafic îngreunat pe E85 | Trei persoane rănite

1 comentariu

  1. Un cetățean at 21:49

    Felicitări! S-a luat cea mai bună decizie,pentru acești oameni ajunși în imposibilitatea de a se apăra pe ei înșiși(vezi cazul din parcul Marghiloman)darămite pe alții,în nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *