Acum, pe variantă! (foto)

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Mai puține accidente pe Șoseaua de Centură. Este rezultatul așteptat de autoritățile buzoiene după montarea separatoarelor de sens într-o zonă „roșie” de accidente, în care și-au pierdut viața mai mulți oameni. Lucrările au început azi, în jurul orei 09.00.

Pe Soseaua Nordului, sectorul de drum către Pasarela Nehoiu, se efectuează lucrări pentru montarea unor separatoare de sens pe o distanţă de aproximativ 400 de metri, în urma demersurilor efectuate pentru diminuarea riscului rutier.

Accidentele se țineau lanț aici, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă. Ultimul accident produs aici a avut loc în luna octombrie, atunci când un microbuz din Republica Moldova, având la bord 16 pasageri, s-a ciocnit frontal cu un autoturism. Nu au existat persoane decedate, însă victimele nu și-au revenit nici acum după rănile suferite atunci.

Acțiunea de astăzi va diminua considerabil numărul evenimentelor rutiere, dacă este să ne uită spre curba de la Dedeman, acolo unde separatoarele de sens au redus la zero numărul accidentelor. Pentru cine nu a trăit acele vremuri, „Curba Morții” a răpit mai multe vieți decât a făcut oricare dintre drumurile județene din Buzău. Printre victime s-a numărat și cameramanul TV Buzău, Laurențiu Păun, ucis de mașina scăpată de sub control a unui italian, în timp ce filma un alt accident.

În viitor, autoritățile vor să monteze astfel de separatoare de sens și la coborârea de pe podul de la Bere, înspre Crâng. Unii dintre șoferi efectuează aici o manevră riscantă, încâlcând linia dublă continuă în încercarea de a vira la stânga, înspre cartierul Micrp XIV.

„Adresăm conducătorilor auto recomandarea de a circula cu prudenţă şi de a respecta indicaţiile poliţiştilor rutieri.”, transmite IPJ Buzău, prin vocea purtătorului de cuvânt, agent șef Mihai Drăghiciu de la Relații cu Presa.

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

2 comentarii în articolul “Acum, pe variantă! (foto)

  1. Felicitari pentru initiativa de a pune in aplicare aceasta masura! Probabil o masura care ar trebui pusa in practica in toate asa numitele ” puncte negre” de pe soselele tarii. Ca pana o sa ajungem sa circulam pe drumuri expres sau autostrazi, romanii vor continua sa moara din cauza lipsei infrastructurii. Si din vina anumitor soferi care probabil confunda un autovehicul cu jucariile copilariei lor.
    Orice masura care sa limiteze numarul mortilor pe soselele noastre este binevenita. Asa, tot mai multi soferi vor putea sa se intoarca la copiii si familiile care-i asteapta acasa.

  2. Cele mai periculoase sunt separatoarele de sensuri. Nu-ti mai lasa deloc spatiu de manevra in cazul unei depasiri si risti sa le atingi sau sa atingi masina depasita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *