Gigacaloria NU se scumpește | Buzăul a primit un ajutor guvernamental de 20 de milioane de lei

Buzoienii racordați la rețeaua de termoficare a RAM pot respira ușurați. Gigacaloria nu se va scumpi iarna aceasta, grație unui ajutor guvernamental în valoare de 200 de miliarde de lei vechi, bani necesari asigurării alimentării cu căldură în sezonul rece.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 887/2016, Buzăul va primi un ajutor financiar nesperat, în cuantum de 20 de milioane de lei. Banii erau vitali pentru asigurarea continuității alimentării cu energie termică pe perioada iernii 2016/2017.

Peste 15.000 de familii și sute de agenți economici sunt vizați de această măsură, mai ales că edilul Cosntantin Toma anunțase prosibile majorări ale prețului gigacaloriei.

La ora actuală, gigacaloria este cumpărată de Primărie cu 185 de lei, preț cu care este livrată și populației. Măsura a fost instituită în urmă cu mai mulți ani de fostul primar, Constantin Boșcodeală, în sprijinul cetățenilor.

Actualul primar a anunțat încă că măsura este total neprofitabilă pentru municipalitate și regia de termoficare, drept pentru care prețul gigacaloriei va crește începând de anul viitor. De menționat că prețul real al gigacaloriei vândută populației în majoritatea municipiilor reședință de județ depășește 400 de lei.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*