Când vin primele ninsori | Anunțul ANM

Dacă v-ați așteptat ca ianuarie să aducă zăpezile și gerul din anii trecuți, n-ați fost chiar pe aproape. Prima lună a lui 2018 va fi, cel puțin în prima jumătate, marcată de o vreme mai caldă decât normalul, cu zile însorite și temperaturi pozitive. Iarnă cu zăpadă şi ger vom avea, cel mai probabil, din luna februarie.

Potrivit specialiștilor de la ANM, care au realizat prognoza pentru perioada următoare, în ianuarie va fi mai cald decât în mod obișnuit, iarna urmând să vină din februarie:

„Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută. Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 m. Să fim atenţi în trafic dimineaţa. O săptămână bună din punct de vedere termic şi al cantităţii de precipitaţii. Zăpada măsoară 125 cm la Bâlea, 98 la Vârful Omu, 89 la Călimani”, a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM.

Anul acesta, luna februarie este caracterizată ca fiind „una autentică de iarnă”.

„Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii. Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă ”, a mai precizat directorul ANM.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*