Așa intră elevii în curtea școlii | „Mulțumim, domnule primar!”

Educația n-a constituit niciodată pioritatea zero a celor care ne conduc. O arată faptele petrecute de-a lungul timpului în țara noastră, iar județul Buzău n-a făcut excepție.

O situație care ilustrează elocvent dezinteresul autorităților față de acest domeniu trenează de ani buni la Școala Gimnazială „General Ștefan Gușă” din Spătaru. Aici, de câte ori plouă, câteva sute de copii trebuie să se cațere pe gardul școlii pentru a intra în unitate, deoarece fix în poartă se formează o baltă.

Zadarnic se străduiesc părinții să rezolve această problemă despre care susțin că a fost adusă la cunoștința Primăriei Costești încă de acum trei ani:

„Ne-am săturat să ne ducem copiii în brațe la școală. Așa ceva este strigător la cer! Vrem doar să îi atragem atenția domnului primar că nu se mai poate continua în acest fel. Trotuarul este o mare gaură neagră, iar când plouă, devine o băltoacă de care nu poți trece. Mulțumim, domnule primar!”, a fost mesajul unui părinte.

Imaginile trimise pe adresa redacției reflectă starea dezastruoasă a trotuarului chiar la intrarea în curtea școlii.

În unitate mai există o intrare, însă ea este destinată cadrelor didactice. În această situație, copiilor nu le rămâne altceva de făcut decât să încalțe cizmele de cauciuc pentru a intra în școala lor.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

2 comments

  1. Traiasca domnu primar!!!!! Iaca vis a vis de scoala stau si eu…..si tot de 3 ani ma plang de lucru asta…..i-am spus domnului primar….dar el ma intreba daca am discutat si cu cei de la fundatie…..SA II FIE RUSINE PENTRU ATATA NEPASARE!!!! Felicitari domnule reporter!!!!!

  2. In fata portii primarului o fi la fel ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*