Administrație Orașul tău

ÎN ATENȚIA ȘOFERILOR | Modificare importantă în traficul buzoian

„Mâine după-amiază sau cel târziu miercuri vor fi gata”. Este promisiunea directorului Urbis-Serv referitoare la cele mai recente semafoare din Buzău, montate în instersecția de la Crâng. De câteva zile, ele funcționează pe galben intermitent, însă cel târziu miercuri, șoferii vor aștepta la roșu pe fiecare dintre cele trei direcții dirijate de noile aparate: Centru-Crâng, Micro XIV – Bariera Ploiești și sensul opus de mers.

A trecut suficient timp pentru ca participanții la trafic să se familiarizeze cu noile semafoare. Ele așteaptă acum sosirea automatului programat care urmează să fie trimis de la București. Pe acesta va fi instalat softul semaforului, care va coordona întreaga intersecție, după cum precizează directorul Urbis, Alin Radu.

Așa se face că, în mai puțin de 48 de ore, semafoarele montate la intersecţia dintre bulevardele Bălcescu şi Stadionului vor intra în regim normal de funcționare. Ca o premieră pentru Buzău, în asfalt au fost încastraţi senzori de trafic. Aceştia au rolul de a prelungi timpul de funcţionare pentru culoarea verde în cazul în care pe sensul respectiv se formează o coloană mai lungă de maşini.

Semafoarele de la Crâng  sunt dotate şi cu instalaţii de semnalizare acustică pentru persoanele cu deficienţe de vedere. El emit semnale sonore menite să asigure traversarea în siguranță a drumului de către nevăzători.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

1 comentariu

  1. Gheo at 15:15

    Pe naiba, lumina intermitenta. Luni seara, intr-adevar, semafoarele in cauza erau la locul lor, adică pe stâlpi, dar moarte cu desavarsire….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *