ÎN ATENȚIA ȘOFERILOR: Un instructor auto din Buzău explică regulile de circulație într-o intersecție cu multe semne de întrebare

În intersecția de la Tribunal, în care se întretaie Bulevardul Nicolae Bălcescu și strada Ostrovului, mulți dintre șoferi circulă mai mult la mica înțelegere decât conform indicatoarelor rutiere. Iar asta se întâmplă mai ales după ce sensul giratoriu montat aici a fost desființat și s-a revenit la vechiu regim de prioritate.

Văzută de sus, intersecția arată astfel:

Viorel Popescu, un instructor auto din Buzău a explicat, pentru Reporter Buzoian, modul în care se circulă regulamentar în intersecția cu pricina.

Astfel, în situația în care în intersecție se află patru mașini, primele două care trec sunt cele care circulă pe direcția: Bălcescu-dreapta spre Ostrovului și Ostrovului – stânga spre Bălcescu:

Semnele de întrebare încep să apară în momentul în care șoferii părăsesc banda prioritară. Astfel, în situația în care șoferul care circulă de pe Bălcescu în față, înspre Palatul Comunal, va ceda trecerea șoferului care vine de pe Ostrovului și virează la dreapta, tot către Palatul Comunal. Explicația este oferită tot de instructorul auto:

Celelalte două drumuri sunt considerate secundare. Astfel, șoferii care vin de pe Bălcescu, dinspre Palatul Comnal înspre Unriii, au același regim de circulație cu șoferii care vin de pe strada Ostrovului, dinspre Baroul de Avocați. Ei se ghidează după același semn de circulație, care le impune „Cedează trecerea”. În acest caz, se va aplica regimul priorității de dreapta: șoferul care vinde de la Palatul Comunal îi va ceda trecerea șoferului care iese de pe Ostrovului, dinspre Baroul de Avocați.

De menționat faptul că, în orice situație, șoferul care trece ultimul este cel care circulă dinspre Palatul Comunal înspre intersecția cu Ostrovului, reglementată de curând cu sens unic, pe tronsonul cuprins între Barou și intersecția cu Bălcescu.

Modificările apărute în ultimul timp la regimul circulației din municipiul Buzău sunt luate de Comisia pentru securitate rutieră de la Palatul Comunal. Responsabilii din Primărie își doresc mai multă siguranță pentru participanții la trafic, dar și o mai bună fluidizare a traficului în zonele aglomerate.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

5 comments

  1. sa explice si circulatia in zona Hasdeu, intersectia Bistritei cu Victoriei, ca multi fac stanga de pe Victoriei pe Bistritei in directia Pompieri, fara sa de prioritate traficului din sens opus.

  2. Aceleasi reguli erau si inainte de ultimele modificari făcute in această intersectie. Nu e ceva nou in ce priveste regulile de curculatie in intersectie. O solutie foarte proasta a fost cu acel rond bine ca s-a renuntat la el. Dar o solutie proasta este si faptul ca s/au desfiintat trecerile de pietoni din coltul strazii si s/au mutat la mijloc Omul, pietonul, este invatat si asa este si normal sa treaca pe la coltul strazii Este o tampenie aceasta gaselnita . Parerea mea este ca in aceasta intersectie ar fi trebuit sa fie semaforizata ci sincronizarea cu semaforul din intersectia u Bd Unirii , desi stiu ca nici aceasta soltie nue tocmai bună, dar poate se vor gasi variante Si ar ma fi o solutie cu crearea unor sensuri unice . De exemplu sa nu se mai circule pe directia inspre Bd Bălcescu , masinile care mergeau pe aceasta directie sa fie indrumate către Bd unirii Mc Donads și de acolo dreapta fără semafor , S-ar crea si niste locuri de parcare pe prima banda dintre intersectia Allea Trandafirilor ș B d n Bălcescu , pe partea cu blocul unde la parter se afla o farmacie si birou notarial

  3. Vin pe banda 1 dinspre primarie si fac dreapta pe ostrovului. Unde era fosta trecere. La intersectie,intru din banda 1 in banda 2,facand dreapta spre banca romaneasca. Dintre mcdonalds, vine o masina si face stanga catre banca romaneasca,intrand pe banda 2. Care are prioritate??? Pt mai multe , pt mine,ma puteti suba 0765720027, multumesc

    • Cosmin ȘONTICĂ

      Acel segment de drum din Ostrovului este cu sens unic dinspre Barou înspre Poșta veche. Nu puteți vira la dreapta dinspre Palatul Comunal. Aveți interzis.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*