Au bătut palma! Fabrica de Bere ajunge pe mâini japozene

Fabrica de Bere din Buzău va fi preluată de un important producător de bere din Japonia. Asahi Group Holdings va cumpăra brandurile şi activele SABMiller din cinci ţări din Europa de Est – România, Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria – de la Anheuser-Busch InBev (AB InBev), printr-o tranzacţie de 7,3 miliarde de euro care va fi definitivată până la mijlocul anului viitor.

Aceasta este cea mai mare achiziţie a grupului japonez pe piaţa din Europa, unde a preluat anterior alte două branduri mari din portofoliul SABMiller – Peroni şi Grolsch. Potrivit Bloomberg, această mutare asigură grupului Asahi intrarea în Top 3 jucători pe piaţa europeană de profil.

În România, producătorul Ursus Breweries îşi dispută primul loc pe piaţa berii cu Heineken, pe o piaţă aflată pe trend ascendent în 2016. Pe lângă cea de la Buzău, compania deţine alte două fabrici de bere la nivel local – la Braşov şi Timişoara – şi o linie de producţie de capacitate mică în Cluj.

Înfiinţată în 1978, unitatea de producţie din Buzău este astăzi una dintre cele mai ­mo­derne fabrici de bere din România. Mărcile Ur­sus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pils­ner Urquell, Azuga, Redd’s și Stejar

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*