Orașul tău

Au făcut cale-întoarsă degeaba. La Buzău nu se aplică

Speriați de anunțul că medicii de familie nu mai eliberează rețete și trimiteri, mulți dintre buzoieni s-au întors din drum ori și-au reprogramat vizita la cabinetele medicale. În realitate însă, medicii din Buzău au semnat actele prin care își prelungesc contractele cu CJAS. 

Informația a fost publicată în premieră de cotidianul Opinia Buzău, care a arătat că anunțul făcut de Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie nu se aplică și la Buzău.

Potrivit documentului emis în data de 20 decembrie 2017, începând cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei ar urma să nu mai acorde servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene,

Toți medicii de familie din Buzău au semnat actele prin care își prelungesc contractele cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, mai informează sursa citată. Până la data de 29 decembrie 2017, erau semnate 192 de acte de prelungire din cele 195, iar în decursul acestei dimineți și ceilalți 3 au semnat aceste acte cu CJAS.

Printr-un comunicat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, buzoienii sunt informați că vor beneficia în continuare de servicii medicale gratuite din partea medicilor de familie,însemnând trimiteri către specialiști și consultații decontate de CJAS.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Orașul tău Știrile zilei

„Black Friday is every day” la o companie din Buzău

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care două mașini se răstoarnă pe E85

Știrile zilei

Bătut cu BESTIALITATE de doi tineri | Ce s-a întâmplat cu victima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *