Știrile zilei

Au trăit spaima vieții lor

Doi turisti s-au rătăcit azi-noapte în zona Penteleu, după ce au părăsit grupul de 20 de persoane din care făceau parte. Ei au fost găsiți abia dimineață de jandarmi, după ce toată noaptea au încercat să găsească drumul de întoarcere.

Concret, grupul a plecat din zona stației meteo situată pe varful Penteleu înspre pensiunea Varlaam, iar dupa aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan și-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona statiei meteo,  context în care doi barbati din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani s-au întors pentru a-l recupera.

Cele doua persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legatura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărțirii de grup a fost efectuat apelul 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaționalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști.

Cele 2 persoane au fost gasite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona ,,Cernatu”, aceștia  rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În acest moment persoanele se afla la pensiunea Varlaam, fara probleme medicale.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Trei vise ce indică o problemă de sănătate. Iată la ce semnale să fii atent!

Orașul tău Știrile zilei

UPDATE: Taximetrist dus la spital, după ce a refuzat să sufle în fiolă

Știrile zilei

Intervenție contracronometru! (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *