Administrație Orașul tău Știrile zilei

Autobuze electrice pe străzile Buzăului?

Municipalitatea buzoiană ia în calcul să achiziționeze, pe viitor, autobuze electrice, în cadrul unui proiect de mobilitate urbană ce prevede reducerea poluării și dotarea cu mijloace de transport în comun eco-friendly. Informația este vehiculată în contextul promulgării, de către președintele Klaus Iohannis, a Legii privind promovarea transportului ecologic.

Actul normativ semnat la jumătatea acestei luni prevede impunerea obligaţiei autorităţilor publice locale, regiilor autonome şi societăţilor aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale de a achiziţiona mijloace de transport în comun acţionate electric într-o proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare, urmărindu-se astfel reducerea poluării în aglomerările urbane, a consumului de benzină şi motorină, cât şi promovarea noilor tehnologii în domeniu.

Mingea i-a fost ridicată la fileu primarului Constantin Toma de către un buzoian care l-a întrebat, prin intermediul unui site, dacă societatea Trans Bus va avea în parcul auto, autobuze acţionate prin motoare cu propulsie electrică. În răspunsul său, edilul șef a vorbit despre un program pe fonduri europene POR AXA 4, Subaxa 4.1 ,,Mobilitate europeană”, care prevede tocmai acest lucru.

În parcul auto al societății Trans Bus există 62 de autobuze, iar municipalitatea ar urma să mai achiziționeze încă 15 autobuze cu burduf și alte 30 de mijloace de transport în comun noi, cu fonduri europene. Procentul de 30% referitor la autobuzele cu propulsie electrică sau tehnologii verzi va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziţionate într-un an.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Sport Știrile zilei

SURPRIZĂ! Cine este vedeta Campionatului Național de Rachetomodelism

Știrile zilei

GALERIE FOTO: A fost sfințită biserica militară a Garnizoanei

Anunțuri Știrile zilei

Lansarea proiectului „Cămin studenţesc – EA CAMPUS CORPORATION SRL”

3 comentarii

  1. Pingback: Autobuze electrice pe străzile Buzăului? – Stiri Locale 24
  2. Marcel at 16:11

    Alimentarea unui autobuz cu motorina sau benzina se face imidiat. Pentru reincarcarea bateriilor sunt necesare cateva ore. Ce autonomie vor avea, ca nu cred ca le vor folosi mai mult de unul sau doua trasee pe zi?

  3. Un cetățean at 21:41

    Vise placute!!! Un autobuz electric costa cât tot parcul auto al Transbus.Abia reușește Cluj -ul achizitionarea acestor autobuze,după 3 ani de încasări substantiale de la Untold!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *