Bariera Ploiești, cartea de vizită a municipiului | Când încep lucrările de modernizare

Poarta de intrare în municipiul Buzău dinspre Ploiești va face, în curând, obiectul unui amplu proces de reabilitare și modernizare, urmând să arate așa cum îi stă bine unui oraș european. Tot ce ține de infrastructura rutieră, spații verzi, rețele de cabluri și elemente de arhitectură va fi reabilitat și modernizat în cadrul unui proiect al Primăriei Buzău. Lucrările vor începe, cel mai probabil, la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, municipalitatea a întocmit deja caietul de sarcini și l-a trimmis spre avizare, urmând ca, după obținerea avizului, să urce licitație pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice):

„Deocamdată, noi am întocmit caietul de sarcini pentru licitație și l-am transmis spre avizare la ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice). Teoretic, obținerea avizului de la ANRMAP înseamnă declanșarea procesului de licitație. Speranța mea este că până la sfârșitul lunii iulie, vom avea un câștigător.”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu.

Potrivit proiectului, lucrările vor viza Bulevardul Unirii – Tronson Centura Nord Buzău – B-dul Mareșal Averescu, segment în lungime totală de 1.648 km.

Domul Central din Cimitirul Eroilor, reabilitat în cadrul proiectului

Concret, municipalitatea vrea să reabiliteze partea carosabilă și trotuarele, să amenajeze piste pentru biciclete și parcări, să modernizeze rețeaua de canalizare, – inclusiv îngroparea cablurilor -, iluminatul public, marcajele rutiere, spațiile verzi și stațiile de autobuz.

Trei noi sensuri giratorii își vor face și ele apariția: primul la coborârea podului Drăgăicii, al doilea în fața la Kaufland Fabrica de Lapte, iar al treilea, la coborârea pasarelei Nehoiu.

De asemenea, vor fi vizate de reabilitare și străzile conexe, în lungime de 100 de metri (Arodromului, Aviației, 1 Decembrie, Mareșal Averescu), pentru interoperabilitate. Un alt element ce va face obiectul renovării îl constituie Domul Central din Cimitirul Eroilor.

Intrarea în municipiu va fi, astfel, o carte de vizită pentru oraș, mai ales că zona este una de trafic intens, iar aici se vor deschide, în curând, două noi hypermarketuri – Kaufland și Lidl.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*