Știrile zilei

BOMBE ALIMENTARE în batoanele de salam și parizer! Buzoienii le consumă zilnic, deși produc BOLI GRAVE!

Soia, potențiatori și coloranți periculoși în loc de carne. Aceasta pare a fi rețeta prin care unii producători de mezeluri se îmbogățesc pe spatele buzoienilor care consumă zilnic parizer și salam ieftine, dar deosebit de periculoase pentru sănătate.IMAG0177
Rafturile supermarketurilor și ale hipermarketurilor buzoiene sunt pline de astfel de produse. Așezate frumos în rafturi, cu aspect plăcut și etichete care-ți iau ochii, batoanele de salam și parizer sunt adevărate bombe toxice pentru consumatori, deoarece conțin substanțe ce pot produce afecțiuni grave.
  • Mezeluri la 7 lei kilogramul.
Prețul mic îi tentează pe cumpărătorii care nici măcar nu citesc eticheta produsului înainte de a-l așeza în coș. Pentru doar 6.99 lei, buzoienii pot cumpăra un baton de salam de  1 kilogram, ceea ce îi face să dea mai puțină importanță etichetei pe care sunt înșiruite ingredientele. Dacă  ochiul neavizat n-ar înțelege oricum compoziția produsului, nu același lucru se întâmplă și în cazul specialiștilor, care trag un semnal de alarmă:
Mai întâi, pretul mic care de cele mai multe ori arată că produsul este de proastă calitate. Sunt folosite părti ale animalului care nu se consumă în mod obisnuit, precum cartilajele, sunt măcinate bine, amestecate cu carne și rezultă acel produs ieftin si de proastă calitate. Dacă nu se specifică nici macar procentul de carne de vită, porc sau pui, calitatea produsului e mult scazută si nu stim nici de unde provine carnea. Consumatorii ar trebui să știe că IMAG0187acele produse nu au calitatea specifică pentru că sunt folosite în plus substanțe care să conserve carnea, pentru ca să își pastreze mirosul și aroma. Orice carne, mai ales după ce este tranșat animalul, prinde miros dacă este păstrată câteva zile. Dacă în galantar stă cel puțin o lună de zile, conservate, substanțele pe care le consumă clientul îi fac rău, pentru că sunt substanțe pe care organismul încearca sa le elimine, a spus pentru bzi.ro dr. Constantin Tibarna, medic nutritionist.
  • Parizer „cu de toate”.
Pe lângă faptul că pe etichetele unor mezeluri nu este trecută cantitatea de carne, așa cum prevede legislația în domeniul protecției consumatorilor, în descrierea produsului apar ingrediente care ar face pe orice buzoian să se gândească de două ori înainte de a cumpăra produsul.
Astfel, un anumit tip de parizer de porc are în compoziție multă apă, piele, șorici, soia, amidon de cartofi și o listă lungă de potențiatori, stabilizatori, arome, antioxindați și agenți de îngroșare, care numai bine nu fac organismului. Șirul poate continua cu nitritul de sodiu, clorura de potasiu și carminul, despre care se știe că pot dăuna sănătății consumatorilor.
Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Nicușor Dinulescu, afirmă că nu a primit sesizări în acest sens de la buzoieni, dar că va acorda atenție acestor produse, care pot pune în pericol sănătatea cetățenilor.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button