Știrile zilei

BUZĂU | Cum arată „Frăția Neamului Românesc” (foto)

Începând de ieri, un observator montan realizat de Romsilva marchează un punct unic în România. Autorități din trei județe au inaugurat „Frăția Neamului Românesc” pe Vârful Giurgiu, din Munții Vrancei, locul în care se întâlnesc cele trei mari provincii ale țării.

Observatorul montan realizat de silvicultorii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, se află la cota 1.435, fix în punctul în care se întâlnesc cele trei provincii românești: Moldova, Muntenia și Transilvania.

La eveniment au participat autorități centrale și județene din Buzău, Covasna și Vrancea, precum si directorul Moldosilva, agenția care administrează pădurile din Republica Moldova.

Refugiul montan „Fratia neamului romanesc„, inaugurat în comuna Gura Teghii, reprezinta punctul de intersectie a celor trei mari provincii romanesti: Muntenia, Moldova si Transilvania. Felicit Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pentru buna organizare a tuturor evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri!”, a scris președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pe Facebook.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Orașul tău Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Accident pe Transilvaniei! | Bărbat în stare gravă (foto)

Știrile zilei

Patru persoane decedate! O întreagă familie a pierit în accident (VIDEO)

Știrile zilei

CARNAGIU pe E85! | Doi morți, șase victime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *