Buzăul, BLOCAT sub zăpezi | Patru drumuri naționale închise din cauza viscolului, mașini rămase în nămeți

S-a dezlănțuit urgia. Ninsoarea începută aseară pune mari probleme autorităților, care s-au văzut nevoite să închidă nu mai puțin de patru drumuri naționale din Buzău.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Buzău, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, la ora 5,30 a fost luată măsura opririi circulaţiei rutiere pe sectoare de drum de pe DN2C Buzău–Slobozia, DNE85 Buzău–Râmnicu Sărat, DN2B Buzău–Brăila şi DN22 Râmnicu Sărat-Brăila.

În jurul orei 02:00, pe DN 2B, în dreptul localităţii Bentu, un microbuz cu 11 pasageri ce se deplasa în direcţia Galaţi a derapat usor în afara carosabilului fără a se răsturna. S-a intervenit cu un utilaj de pe raza localităţii pentru a fi repus în circulaţie. Microbuzul si-a continuat deplasarea către Brăila însoţit de un echipaj de poliţie, la limita de judeţ fiind preluat de un echipaj de poliţie din cadrul IPJ Brăila.

inzapeziri

De asemenea, la ora 04:50, un autovehicul cu 5 pasageri a rămas blocat în zăpadă pe calea rutieră la intrare în judeţul Buzău, dinspre Vrancea, situaţia fiind rezolvată în colaborare cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale.

În acest moment, nu sunt semnalate probleme medicale, toate gravidele și pacienții dializați fiind aduși aseară la Buzău, tocmai pentru a preveni eventualele situații de criză.

Șase sute de gospodării de la Padina au rămas fără curent, cel mai probabil din cauza vântului care a afectat rețelele de distribuție. Reporter Buzoian vă ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în județ.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*