Orașul tău Știrile zilei

Buzăul e pregătit. Cea mai importantă zi a ultimilor ani (FOTO)

Astăzi, 17 mai 2018, buzoienii sunt aşteptaţi la Cimitirul Eroilor să își comemoreze ostașii căzuți pe fronturile de luptă pentru apărarea patriei. Activităţile au început aseară, cu ceremonia de retragere cu torţe, la care au participat 400 de militari și mii de buzoieni. 

La ora 12:00 va începe ceremonialul militar și religios internațional de Ziua Eroilor. Acum va fi reinaugurat Cimitirul Eroilor şi vor fi depuse coroane de flori la Domul Central, care adăposteşte Mormântul Eroului Necunoscut. Momentul va fi marcat prin executarea a 21 de salve de tun de către militarii Brigăzii de Gardă şi Protocol.

Ceremonia se va încheia cu o paradă militară internaţională, la care vor lua parte 892 de militari, români alături de cei ai Armatelor Germaniei, Austriei, Bulgariei, Republicii Moldova şi Italiei, dar şi reprezentanţi ai MAI.

În Cimitirul Eroilor din Buzău sunt înhumaţi 9.653 de militari căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. 7.867 dintre aceştia sunt eroi necunoscuţi. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Caz ȘOCANT la Râmnicu Sărat

Anunțuri Știrile zilei

DEZBATERE | Buzoienii, invitați la Primărie

Știrile zilei

Așa se circulă în Buzău | Microbuz înghețat BOCNĂ

7 comentarii

  1. Tibi at 13:52

    A iesit ceva frumos , daca schimba si bordurile era perfect.Din pacate restul orasului seamana cu Pachistan ,nu se misca nimic si in curand ne mananca serpi, din cauza ierbii netunse.

  2. Viorica at 22:08

    În ultimul timp observ că politicienii caută disperați orice ocazie să adune capital politic. Nu contează dacă elevii lipsesc de la şcoală pentru că merg să depună coroane ( doar e activitate extracurriculară). Păcat că politicienilor nu le-a venit ideea ca această zi să fie liberă. Doar e sărbătoare mare ! Ca- n ziua de Paşti. Dar, poate vor prelua ideea pentru anul viitor! În curând elevii vor termina cursurile la 1 august. Dar asta nu-i nimic! Că vacanțele au fost în timpul anului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *