Administrație Știrile zilei

Buzăul se împrumută pentru dezvoltare

Ședință de îndată la Primăria Buzău, pentru supunerea la vot a unui proiect privind contractarea unui împrumut de 61,7 de milioane de lei, solicitat de primarul Constantin Toma prin lansarea unei emisiuni de obligațiuni. Discuțiile consilierilor locali pe marginea unui eventual împrumut la bancă au stârnit în deliberativul local discuții aprinse.

În cadrul ședinței de ieri, aleșii Opoziției nu au fost de acord cu această idee, unii consilieri venind cu propunerea ca obiectivele ce urmează a fi reabilitate cu banii obținuți din împrumut să fie realizate prin parteneriate public-private. Supus spre aprobare, proiectul a trecut în forma propusă de edil, cu votul tuturor celor 17 consilieri prezenți la ședință.

 

Mai exact, adversarii primarului consideră că modernizarea Bazarului, a Cinematografului Dacia și a stadionului de atletism, trei dintre obiectivele vizate de reabilitări, ar trebui realizate fără ca municipalitatea să se împrumute la bănci.

Chiar dacă au fost discuții aprinse pe acest subiect, Proiectul privind efectuarea unui împrumut la bănci în cazul în care obligațiunile emise de municipalitate nu vor avea căutare printre persoanele fizice și juridice a trecut prin votul tuturor celor 17 consilieri locali prezenti la sedinta de îndată de astăzi.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Social Știrile zilei

DRAMĂ: Viața lui atârnă de un fir de ață..

Știrile zilei

BUZĂU: Și-au băut mințile!

Știrile zilei

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 62 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *