Buzăul, sub imperiul ploilor | Primele gospodării inundate; ISU intervine

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Apar primele efecte ale cantităților mari de apă căzute în ultimele ore. Potrivit comunicatului de presă al ISU Buzău, în zona Râmnicu Sărat – Topliceni au fost inundate 9 gospodării. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” este pregătit să intervină pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de risc ce pot apărea.

„În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost emise un număr de 2 atenţionări meteorologice și hidrologice COD GALBEN și 2 avertizări meteorologice COD PORTOCALIU, care vizau fenomene meteorologice periculoase cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

          Având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, în zona Râmnicu Sărat – Topliceni, au fost inundate 9 gospodării.

Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale în zonele afectate astfel:

  • 3 echipaje de pompieri cu motopompe au acționat pe raza municipiului Râmnicu Sărat pentru evacuarea apei din 5 gospodării (2 locuințe și 3 curți);
  • 2 autospeciale și 3 motopompe au acționat pe raza comunei Topliceni pentru evacuarea apei din 4 gospodării (locuințe și curți);

          În continuare situația operativă este în dinamică, evoluţia efectelor generate de acest tip de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Buzău.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”.

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *