Educaţie Știrile zilei

Campanie electorală în școlile din Buzău!

O sută de elevi din județul Buzău candidează pentru a face parte din primul grup de inițiativă din România pentru susținerea învățământului tehnic și profesional. * Grupul de inițiativă va fi format din 20 de elevi selectați în urma votului colegilor și a evaluării juriului, pentru a-și reprezenta colegii și pentru a aduce schimbarea din interior în cadrul sistemului. * Proiectul Liga Elevilor Meseriași face parte din programul România Meseriașă, dezvoltat de OMV Petrom pentru susținerea și dezvoltarea învățământului tehnic și profesional.

Buzău, 20 aprilie 2018 – 100 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Buzău își fac campanie electorală în școlile unde învață pentru a fi aleși în Liga Elevilor Meseriași. Elevii au fost selectați din peste 270 de tineri care și-au dorit să lupte pentru un viitor mai bun pentru meseriașii de mâine.

Elevii care au trecut de prima etapă de selecție în cadrul proiectului Liga Elevilor Meseriași își conving colegii că merită să fie reprezentanții lor. Aceștia vor fi votați de cei peste 9.000 de elevi care învață în cele 20 de licee tehnologice și școli profesionale din județ, în perioada 23-25 aprilie.

„Educația profesională din România poate fi schimbată în bine doar dacă la acest proces participă activ și elevii. Am găsit în Buzău viitori meseriași care vor să fie parte din această schimbare și ne bucurăm că tot aici am găsit un procent semnificativ de elevi din învățământul profesional la nivel național. Vrem ca Liga Elevilor Meseriași începută în județul Buzău să fie un model replicat la nivel național, astfel încât viitorii meseriași să fie valorizati așa cum merită.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom.

Vlad, elev la Colegiul Tehnic Buzău, a descris ce a însemnat pentru el ocazia de a-și promova candidatura  în școală:

Pentru a putea ajunge într-o funcție din care să îți reprezinți colegii ai nevoie de o campanie de promovare. În acest fel, ajungi să îți faci cunoscute ideile, viziunea. Bineînțeles, totul în favoarea celor pe care ai în vedere să îi reprezinți.Candidez pentru că îmi doresc să văd o schimbare în școală, să fim meseriași mai bine pregătiți și să ne găsim mai rapid un loc de muncă.”

Vara trecută, elevii buzoieni au recondiționat biciclete și le-au donat unor copii din case de tip familial.

„Campania de alegeri le conferă tinerilor posibilitatea de a obține informația corectă și de a-și exercita dreptul la libera alegere. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a își exersa spiritul civic.Elevilor participanți li se oferă oportunitatea de a se implica, de a-și organiza propria campanie electorală, de a-și testa abilitățile de lider și, nu în ultimul rând, de a se pregăti pentru tranziția de la școală la viață activă. Elevii care își vor exprima votul vor înțelege că părerea lor contează.”, a declarat Corina Moise – Poenaru, Director Adjunct și profesor coordonator al Ligii Elevilor Meseriași la Colegiul Tehnic Buzău.

 

După selecția elevilor, aceștia vor participa la:

  • un curs de leadership și comunicare susținut de Fundația LEADERS;
  • școală de vară de advocacy destinată tinerilor și profesorilor coordonatori;
  • întâlniri cu reprezentanți din Parlamentul României;
  • întâlniri cu angajatori la nivel local şi naţional.

Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovator care va crea și pregăti primul grup de inițiativă care să aducă în dezbatere la nivel local și național problemele elevilor din învățământul tehnic și profesional. Proiectul face parte din programul România Meseriașă dezvoltat de OMV Petrom și se alătură celorlalte inițiative de susținere a învățământului tehnic și profesional din program: Tabăra Meseriașilor, Școala Petroliștilor, realizarea unui studiu pentru a identifica nevoile cu care se confruntă sistemul de învățământ profesional și tehnic, grupuri de lucru cu privire la soluțiile posibile pentru sistem, realizarea Raportului de Politică Publică – Provocări și Perspective în Învățământul Profesional și Tehnic și propunerea de modificări privind legislația ÎPT – OUG 81 învățământ dual.

Mai multe detalii pe taraluiandrei.ro, în secțiunea Liga Elevilor Meseriași.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Caz ȘOCANT la Râmnicu Sărat

Anunțuri Știrile zilei

DEZBATERE | Buzoienii, invitați la Primărie

Știrile zilei

Așa se circulă în Buzău | Microbuz înghețat BOCNĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *