Știrile zilei

Cât mai lipsește până la o nenorocire?

În primăvara lui 2014, citeam cu toții oripilați cum Ducu Rață, elevul de 19 ani de la „Nenițescu”, agresa sexual o adolescentă în scara unui bloc din Micro V. Anchetatorii au descoperit atunci că băiatul mai avea la activ patru fapte similare, în cazul acelora limitându-se doar la pipăit. Condamnat la aproape doi ani de închisoare, Ducu și-a ispășit pedeapsa, iar în seara de Crăciun a anului 2017 a lovit din nou. 

Numai în pielea rudelor lui Ducu Rață să nu fii în aceste zile. La nici patru ani de la ultima ispravă, care i-a adus o condamnare cu închisoarea, tânărul de 23 de ani se află astăzi în fața unei noi încercări, după ce ar fi agresat o tânără de 34 de ani, în scara blocului în care locuia. Șansa News a scris în exclusivitate despre recidiva buzoianului:

„Raţă a urmărit cetăţeanca, a încolţit-o în faţa uşii, a pipăit-o şi apoi a lovit-o cu sălbăticie. Spre norocul ei, victima a ţipat, s-a zbătut şi a încercat să evite violul însă s-a ales cu multiple traumatisme craniene plus fractură de piramidă nazală la care s-a adăugat o stare de şoc care n-a dispărut nici până azi.”

Vecinii tânărului din blocul de pe „Mareșal Averescu” vorbesc despre comportamentul agresiv al acestuia.

Conform aceleiași surse, tânărul se află acum în libertate, în cazul său fiind dispusă măsura controlului judiciar. Polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de hărțuire sexuală și loviri, iar ancheta și judecata se anunță de durată.

Așadar, cu tot tratamentul medical de specialitate administrat pe perioada detenției pentru „obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol” (după cum a dictat instanța în sentința de condamnare), Ducu Rață a atacat din nou.

Literatura de specialitate arată că, în cazul violului, actul sexual nu este un scop, ci un instrument de satisfacere a nevoii de a domina. Astfel, fie că vorbim despre violatorul exploziv, fie despre violatorul sadic, întotdeauna în spatele acestei fapte stă ascunsă multă violență. Iar întrebarea legitimă care se ridică în acest caz este: Cât mai lipsește până la o nenorocire care ar putea – Doamne ferește! – îndolia o familie?

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

GHINION teribil pentru un șofer buzoian (foto)

Știrile zilei

UPDATE: Accident pe Bulevard | Șofer băut (foto)

Anunțuri Știrile zilei

Curs la Buzău | ULTIMELE LOCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *