Știrile zilei

Cătălin și Mihai au plecat la Cer mult prea devreme | Moartea lor ar putea schimba sistemul

Au plecat mult prea devreme, lăsând în sufletele celor care i-au cunoscut răni ce nu se vor vindeca poate niciodată. Cătălin și Mihai au fost doi polițiști care își făceau datoria cu multă responsabilitate. Adevărați maeștri în a aprecia oamenii abia după ce nu îi mai avem, astăzi îi plângem pe cei doi și căutăm – în sfârșit – soluții pentru a preveni astfel de tragedii.

Cătălin Motoașcă este primul polițist care a plătit cu viața nepăsarea celor mari. La 37 de ani, a murit pentru că ar fi ajuns prea târziu la spital, unde rudele spun că nu ar fi beneficiat nici de un tratament adecvat. Dacă ar fi efectuat un control medical anual, așa cum fac mai toți angajații din România, probabil că afecțiunea sa ar fi fost luată din pripă. A lăsat în urmă o fetiță de doi ani și o soție însărcinată.

Cătălin Motoașcă, polițist la Racovițeni

CITEȘTE ȘI: Durere fără margini! | Tânărul polițist Cătălin Motoașcă a încetat din viață

Mihai Șerbănoiu a murit duminică, în urma unei metastaze la ficat descoperite acum două luni. În urma polițistului de la Merei, în vârstă de 44 de ani, rămân soția și cei doi copii minori. Miercuri va fi înmormântat cu onoruri militare la cimitirul din comuna Breaza.

Cele două morți ar putea schimba sistemul. Un sistem cu multe hibe, în care polițiști mor epuizați sau răpuși de boli care au legătură cu stresul și cu condițiile grele de muncă. Liderul de sindicat al polițiștilor buzoieni a tras un semnal de alarmă încă din toamnă, imediat după moartea lui Cătălin Motoașcă. Președintele SNPPC Buzău a propus șefului IPJ Buzău reintroducerea controlului medical anual pe baza unei planificări:

Mihai Șerbănoiu era ajutorul șefului de post de la Poliția Merei

CITEȘTE ȘI: Polițistul Mihai Șerbănoiu a încetat din viață (FOTO)

„Ca urmare a deceselor survenite din cauze medicale a colegilor noștri, am propus șefului IPJ BUZĂU reintroducerea controlului medical anual pe baza unei planificări (în luna când lucrătorul este născut). În acest sens, am dispus șefului SRU întocmirea unei adrese către Centrul Medical Buzău.”, a anunțat Gabriel Dragomir acum trei luni, apelul său rămânând fără ecou.

Duminică, liderul sindical a postat textul din nou, în speranța că cineva îl va citi și va revigora activitatea cabinetului medical al MAI, aflat astăzi „în moarte clinică”, după cum afirmă același Gabriel Dragomir.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Orașul tău Știrile zilei

Stradă din Buzău, închisă circulației

Știrile zilei

Prezentatorul Florin Busuioc a suferit un infarct

Știrile zilei

Se întâmplă astăzi | Nu intrați în panică!

5 comentarii

 1. Rady at 14:36

  Poate le spune acest Gabriel Dragomir colegilor sai cum se plimba prin tari străine pe banii lor de la snppc, cu echipa de fotbal. În toate instituțiile se fac controale medicale anuale, dar trebuie sa te și duci și contează și cum se fac. Ideea lui este doar populista și este preluata din zbor de la alții.
  Inca un lider sindical care speculează momentul. Parca nu mai este polițist, e pensionar. Cum reprezinta polițiștii în activitate un pensionar?

 2. Dan at 18:33

  O prostie de neimaginat. Se profita de boala unor astfel de indivizi care intamplator s-au angajat in politie ca sa se sifoneze bani catre cabinete private degeaba.
  Faptul ca erau bolnavi nu avea nici o treaba cu meseria, asa le-a fost ghinionul, ba chiar poate aveau bolile inainte de a deveni politisti si au ascuns cu buna stiinta asta ca sa se angajeze la posturi caldute.
  Unii vor acum ca din bugetul statului sa se sifoneze bani catre un cabinet privat care sa emita hartii pe banda rulanta aiurea, ca oricum nici un politist nu va dori sa se faca pe bune o testare, ca daca s-ar face pe bune multi ar fi trasi pe dreapta. Sunt unii care inca de la dosarul de angajare aveau boli dar le-au ascuns si s-au multumit sa plateasca pentru o adeverinta emisa aiurea in care sa spuna ca sunt sanatosi tun si apti pentru a incasa salarii mari degeaba.
  Sa va duceti in policlinici sau la medicina muncii sa vedeti acolo cum se face treaba… se da banul, se pune parafa si semnatura, chiar si fara sa te vada la fata, ca folosesti intermediari, de multe ori o asistenta… si asta si la permisele auto.
  Toata lumea face asta, ba mai mult daca ceri sa se faca pe bune, te injura si iti trantesc usa in nas.

 3. Rady at 18:37

  Un protejat al lui Pantazi. Dragomir are pensie vreo 4.900 lei net/luna și o asociație umanitara pe numele sau la care polițiștii cotizează.
  Cei de la ANAF dorm?

 4. Elena -Izabela at 13:40

  Trebuie să se întâmple ceva rau de fiecare dată cu cineva. De unde stii u Dan ca erau bolnavi?Nu tin cu nimeni nici nu ii cunosc,dar stresul si oboseala fizică și psihică in această meserie si nu numai,atrag foarte multe boli după ele. PĂCAT…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *