Diverse

Ce a fost CIUDAT la cutremurul de astăzi și de ce s-a simțit atât de tare

Un seism cu epicentrul la mică distanță de municipiul Buzău s-a produs astăzi, la ora locală 12:01. Deși INFP anunță că seismul a avut magnitudinea de numai 3.6 pe Richter, buzoienii care l-au simțit cred că aparatele institutului indică o eroare.

În realitate, magnitudinea este corectă, deși se află încă în revizuire. Ceea ce a făcut însă ca unda de șoc să se simtă atât de puternic în Buzău este adâncimea la care s-a produs mișcarea, de doar 7 kilometri.

Astfel de cutremure atipice au dat întotdeauna naștere unor speculații. De pildă, alimentați de adâncimea mică și de aria restrânsă în care s-a simțit, unii internauți susțin că seismul de astăzi ar avea legătură cu o anumită exploatare a gazelor din zonă. Până la acest moment nu există nicio dovadă care să probeze acest lucru.

Cutremurul s-a simțit destul de puternic în Buzău, dar nu și în localități apropiate precum Râmnicu Sărat, Urziceni sau Făurei.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

O nouă amenințare la granița cu județul Buzău

Știrile zilei

Tânăr răpus de o boală cumplită

Orașul tău Știrile zilei

Ce va apărea pe gardul Crângului | „Vinovat”, domnul din imagine (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *