Știrile zilei

Ce castel din România îți poți cumpăra cu 7 milioane de euro

Construit la finalul anilor 70’, în Pasul Tihuța, zonă descrisă de celebrul scriitor irlandez Bram Stoker (1847-1912) ca fiind casa vampirului Dracula, castelul cu același nume a fost scos la vânzare în cursul acestui an, pentru suma de 7 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Cu o capacitate de aproximativ 140 de locuri de cazare, Hotelul Castel Dracula se află la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, pe o suprafață de 16.500 de metri pătrați, din care clădirea ocupă în jur de 25%. Conform unui material publicat pe adevărul.ro, complexul hotelier dispune de 63 de camere, 3 apartamante, 2 bucătarii, un restaurant, o cramă, o terasă unde poți juca biliard și o zonă în care este amplasat ,,cavoul’’ contelui Dracula. Interesant este faptul că, pe lângă cele enumerate mai sus, complexul dispune și de câteva terenuri de sport, un depozit de carburant și o stație de captare, tratare și epurare a apelor.

Motivul vânzării nu este lipsa clienților sau scăderea cifrei de afaceri, ambele fiind în creștere pe perioada ultimilor ani, ci faptul că din ce în ce mai mulți clienți se declară dezamăgiți de faptul că hotelul nu are o zonă de Spa, fermă turistică sau o bază sportivă mult mai bine pusă la punct. În aceste condiții, lipsa bugetului necesar unor astfel de investii i-a determinat pe conducătorii complexului hotelier să scoată la vânzare obiectivul turistic, pe care nu aveai cum să îl ratezi, dacă ai trecut prin zonă.

Potrivit aceluiași articol, administratorul Hotelului Castel Dracula, Ana Maria Muscar, a confirmat motivul scoaterii la vânzare: „Nu mai ținem pasul cu pretențiile turistice pe partea de agrement. Cerere este, insă trebuie făcute aceste investiții și pe partea turistică și de agrement și în momentul acesta nu este buget pentru așa ceva. În ultimii doi ani a crescut numărul de turiști și cifra de afaceri, interes este”.

Contele Dracula, personajul principal al romanului scris de Bram Stoker în 1897, este unul din cei mai renumiți vampiri din literatura universală, și nu mai este un secret pentru nimeni că irlandezul l-a folosit pe domnitorul român Vlad Țepeș ca sursă de inspirație în opera sa.

Romanul lui Stoker a fost ecranizat de mai multe ori, începând cu anul 1922, însă cel mai răsunător succes l-a avut filmul regizat de Francis Ford Coppola in 1992, film ce a beneficiat de o distribuție de excepție (Gary Oldman, Keanu Reeves, Winona Ryder și Anthony Hopkins).

Nici în ultimii ani mitul lui Dracula nu a fost uitat, în 2014 fiind lansat filmul ,,Dracula Untold’’(notat pe IMDb cu 6.3) și, începând cu luna februarie 2018, avem chiar și un cazino cu specific românesc, Vlad Casino, operator online ce a prins destul de bine pe piața autohtonă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. SI uite cam asa stau treburile in continuare pe la noi . Alte State fac bani frumosi din turism in urma acestor frumoase monumente iar la noi se vinde tot ceeaia ce ne-ar putea aduce un venit frumos .
    Dar ce-i drept ,dacat sa ramana paragina cum sunt multe altele care aproape ca nu mai pot fi folosite ,mai bine sa ajunga la un doritor de a promova putinul ramas .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!