Ce se întâmplă cu vremea. Anunțul meteorologilor

După vremea neobișnuit de caldă din ultimele zile, temperaturile revin la normalul termic specific acestei perioade. Gradele vor începe să scadă în termometre, iar vântul își va face simțită prezența, amintindu-ne că ne apropiem de debutul iernii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vânt valabilă în perioada 14-11-2017 ora 12:30 – 14-11-2017 ora 17:00 pentru mai multe județe, printre care și Buzăul:

Astfel, în mai multe localități din județele Brăila, Ialomița și Buzău se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge si depăși 55-60 km/h. Temperaturile vor scădea și ele, iar în cea mai mare parte a țării se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, iar la munte, trecător, și ninsori.

În ultima lună din an sunt posibile nopți geroase, iar meteorologii spun că temperaturile pot ajunge până la minus 20 de grade. În ianuarie însă, specialiștii vorbesc despre episoade de viscol și temperaturi care pot ajunge până la valoarea de minus 30 de grade.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*