Administrație Știrile zilei

Ce va apărea în părculețul de la Palatul Comunal

O statuie a marelui scriitor Vasile Voiculescu va fi așezată în parcul adiacent Palatului Comunal Buzău. În ședința de pe 31 octombrie, consilierii municipali vor fi chemați să aprobe studiul de fezabilitate pentru construirea monumentului.

Locului cunoscut de majoritatea buzoienilor drept „părculețul de la Palatul” i se va atribui, prin Hotărârea Consiliului Local, denumirea de „Parcul Vasile Voiculescu”, în memoria marelui poet, prozator și medic militar. Născut pe meleaguri buzoiene, la Pârscov, marele scriitor a luptat în linia întâi, în cadrul Primului Război Mondial.

Totodată, Primăria s-a gândit să realizeze și o statuie din bronz a autorului „Poemelor cu îngeri”. Aceasta va fi așezată în parcul care îi va purta numele și va fi dezvelită în cadrul unei ceremonii solemne.

Statuia va fi realizată de către sculptorul Bogdan Hojbotă, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București. În jurul statuii va fi amenajată o mică platformă betonată, iar de-a dreapta și de-a stânga vor fi montate două proiectoare care să lumineze noaptea.

Realizarea statuii marelui scriitor va costa bugetul municipiului 169.461 de lei.

Proiectul inițiat de primarul Buzăului se înscrie în calendarul activităților dedicate Centenarului României Mari.

Realizarea bustului marelui scriitor buzoian nu va fi singura măsură de acest gen. Primăria municipiului va amenaja, în zona Obeliscului din Parcul Crâng, o alee cu busturile unor personalități de excepție care își leagă numele de județul nostru (academicieni, scriitori, actori ș.a.).

Vasile Voiculescu s-a născut în 1884 în comuna Pârscov din județul Buzău. A fost un important scriitor și medic român, distingându-se în domeniul literar ca poet, prozator și dramaturg.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

VIDEO: Farsă periculoasă a elevilor de la Liceul 8

Știrile zilei

A fugit de acasă cu o mică avere! | Unde a găsit-o poliția

Orașul tău Știrile zilei

FOTO: Imagini frumoase dintr-un loc pe care nu-l vei mai recunoaște!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *