Din Buzău

Centrală pe gaz sau pe peleți? Iată părerea specialiștilor

Nu știți dacă să vă achiziționați o centrală termică pe gaz sau una pe peleți? V-am pregatit cateva sfaturi in alegerea uneia dintre ele. Mai jos le puteti gasi si puteti descoperi un site din Romania care are cel mai mare depozit de centrale pe peleti din Romania.

Spre exemplu, aveți o locuință de aproximativ 130 m2 și trebuie să găsiți cea mai bună soluție pentru încălzirea acesteia. Încălzirea cu peleți este o variantă tentantă pentru că aceștia dau un randament bun, iar prețul lor este unul convenabil, însă centralele termice pe peleți au un preț mai ridicat.

Centralele pe gaz natural (gaz metan) sunt printre cele mai populare soluții de încălzire, mai ales pentru faptul că prețul gazului a fost destul de accesibil până acum. De asemenea, se consideră că randamentul centralelor pe gaz este superior în comparație cu alte centrale şi se adaptează la toate tipurile de instalaţii de încălzire (în pardoseală, cu panouri radiante etc.) În plus, acestea se utilizează ușor. Mai mult, la ele puteți folosi automatizări ce economisesc combustibilul. Un alt avantaj ar fi și dimensiunile reduse. Pe de altă parte, există zone în care racordarea la conductele de gaze este imposibilă din cauza lipsei furnizorilor sau a costurilor pentru conectare .

De cealaltă parte, peleții din lemn sunt ecologici, aceștia provenind din deșeuri lemnoase și fiind o sursă de energie modernă, curată și ieftină.

Centralele pe peleți au o autonomie foarte ridicată, de până la 2 luni de zile. Deși sunt mai scumpe, centralele termice pe peleți pot fi achiziționate prin programul Casa Verde, fiind considerate ecologie. Puteți beneficia astfel de o sumă ce poate ajunge până la 6000 de ron.  Peleții emit la ardere aproximativ aceeași cantitate de dioxid ce carbon ce a fost absorbită de copac în timpul creșterii, fiind neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon. De asemenea, fumul rezultat din arderea peletului este foarte redus. Un alt argument pentru faptul că peleții sunt ecologici ar fi faptul că în urma arderii acestora, cenușa lor poate fi folosită drept îngrășământ, fiind bogată în minerale. În comparație cu o centrală termică pe gaz, o centrală pe peleți consumă cu aproximativ 20-30% mai puțin.

Înainte de toate, trebuie să vă gândiți care sunt cele mai importante criterii în funcție de care vreți să vă alegeți sistemul de încălzire. Pentru fiecare persoană, datele tehnice, caracteristicile centralelor cântăresc în mod diferit.  Spre exemplu, dacă pentru unii cel mai important este prețul, alții consideră mai relevant costurile legate de combustibil. Înainte de a lua o decizie,  cântăriți însă cu mare atenție toate variantele.

Exista în Romania un site care detine cel mai mare depozit de centrale pe peleti. Acesta poate fi vizitat la adresa https://www.qmag.ro/seminee-centrala-termica-cu-peleti/ . Depozitul dispune de centrale de la Edilkamin, produse in Italia, de o performanta deosebită. Vă așteptăm pe site! Ofertele și reducerile sunt la ele acasă!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button