Economic Orașul tău

Cinci afaceri cu sanse MARI de profit pentru un începător

O afacere bună, care sa aducă un profit considerabil, nu poate fi decat una care are la bază o idee de succes. Din pacate, nu este suficient acest lucru, in afara de idee mai este nevoie si de un plan de afaceri bine pus la punct, de o suma de bani importanta, cu care sa se poata incepe business-ul si din care sa se poata plati eventualii angajati. La acestea se vor adauga multa ambitie si hotarare.

O afacere de familie inseamna un viitor asigurat din punct de vedere financiar. Munca, talentul si motivatia raman cele trei calitati pe care trebuie sa le aiba orice incepator in acest domeniu daca isi doreste succes, dar si sa traiasca cum se cuvine din banii obtinuti ca profit.

Iata cele mai interesante idei de afaceri:

  1. Un hobby poate deveni oricand o afacere in toata regula, precum cultivarea florilor de apartament. Toata lumea isi doreste ghivece cu plante ornamentale exotice, cu flori parfumate si cumpara foarte des astfel de minunatii pentru a le face cadouri prietenilor sau rudelor. O astfel de afacere poate incepe in randul amicilor si cunostintelor, apoi treptat se va extinde catre florarii, hoteluri, cafenele, supermarket-uri sau magazine de cadouri.
  2. Pentru cineva care locuieste la tara si isi doreste sa creasca animale, o idee buna poate fi realizarea unei ferme de vaci, care se poate extinde usor cu ajutorul unei mici fabricute de procesare a laptelui. In acest sens, pot fi achizitionate echipamente si utilaje performante pentru ca afaceristul sa se ralieze standardelor Uniunii Europene. Fermierul poate comanda de aici toate acele produse necesare pentru buna functionare a afacerii!
  3. Un salon de coafura propriu ramane visul oricarui tanar absolvent al unui curs de frizerie si coafura. Adevarul este ca banii vor curge zilnic, mai ales daca exista si o clientela numeroasa, dornica sa beneficieze de cele mai noi metode de tuns sau de coafat, dar si de produse performante. Tratamentele pentru par sunt foarte la moda in aceste vremuri, astfel incat la Bottega verde gasesti masca de par ideala pentru gusturile celor mai multi clienti.

  1. O plantatie de goji trezeste interesul multor persoane dornice de a gasi acea idee de afacere senzationala, care sa le aduca profit. Considerate o comoara pentru sanatatea umana, fructele de goji sunt foarte bine vandute pe piata romaneasca. In afara de aceasta plantatie propriu-zisa se poate construi si o instalatie proprie de procesare, care produce ceaiuri, bauturi alcoolice, dulceata, deserturi, cosmetice etc.
  2. Mancarea cumparata de pe strada a inceput sa fie tot mai apreciata de romanii care nu mai au timp sa-si pregateasca hrana zilnica acasa si ies cateva clipe de la birou pentru a-si cumpara o cafea, un suc, un sandwich. Un stand mobil asezat intr-o zona cu vad comercial va avea clienti non-stop, indiferent de sezonul in care incepe.

In concluzie, ideile acestea pot face dintr-un om obisnuit un adevarat afacerist daca exista munca multa, o reclama adecvata si entuziasm cat cuprinde.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *