Politică Știrile zilei

Cine se gândește la personalul nedidactic

Deputatul PSD de Buzău Sebastian Radu, în urma semnalelor primite de la cetățeni a adresat o întrebare Ministrului Educației Naționale cu privire la salarizarea personalului nedidactic din unitățile școlare și preșcolare.

Din informațiile pe care deputatul le-a avut la dispoziție, salarizarea acestui tip de personal se face conform programului EDUSAL în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului 17 din 23 februarie 2017. Această Ordonanță de Urgență modifică Ordonanța de urgență a Guvernului 57 din 9 decembrie 2015. Prevederile privitoare la salarizare din O.U.G. 57/2017 au fost abrogate de Legea 153/2017, aceasta devenind singurul act normativ în vigoare prin care se poate face salarizarea personalului nedidactic din unitățile școlare și preșcolare prin litera c, Capitolul II a Anexei 8.

Astfel, deoarece deputatul Sebastian Radu consideră că din momentul în care deja există în vigoare o Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, aceasta fiind singura care ar trebui să producă efecte, s-a adresat Ministrului Educației Naționale. Prin întrebarea parlamentară depusă la Camera Deputaților, dorește să afle de ce nu s-a transmis Inspectoratelor Școlare Județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București faptul că OUG 17/2017 nu mai produce efecte și că salarizarea personalului nedidactic ar trebui să fie efectuată în temeiul Legii-cadru 153/2017, dar și de ce nu a fost modificat programul EDUSAL și când vor primi angajații afectați de această modificare diferența de salariu la care aveau dreptul la intrarea în vigoare a noilor prevederi.

„Toate categoriile de personal care activează în unitățile școlare și preșcolare trebuie să beneficieze de un nivel de salarizare corect și conform legislației. De aceea, fiind convins că și domnul ministru este interesat ca angajații din instituțiile aflate în subordinea ministerului pe care îl conduce să își primească drepturile salariale care decurg din actele normative actuale, cu siguranță această situație se va rezolva.”a transmis Sebastian Radu, deputat în circumscripția electorală nr. 10, Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Urmărit internațional, PRINS de polițiștii buzoieni

Administrație Știrile zilei

Străzi, trotuare, școli, autobuze, parcuri, dezvoltare | Promisiunile primarului pentru 2019

Știrile zilei

Distracție costisitoare | Tineri din Buzău, amendați de polițiștii din Galați

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *