Colegiul „B.P Hasdeu”, locul I pe țară la Olimpiada Națională de Istorie

Colegiul Național „B.P. Hasdeu”  dovedește încă o dată că plasarea în topul celor mai bune licee din țară este pe deplin justificată.
Astăzi, lotul de cinci elevi al C.N. „B.P. Hasdeu” din Buzău a obținut locul I la faza naționala a Olimpiadei de istorie desfășurată la Baia Mare, competiție în cadrul căreia s-au întrecut peste 200 de elevi din toată țara.
  • Lotul județului Buzău a fost compus din 4 fete de la Hasdeu și o elevă de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „G.E.Palade”. Rezulatul general al elevilor a clasat județul Buzău pe prima poziție, pentru a doua oară consecutiv, media fiind 8.70.
Cea mai bună lucrare a purat semnătura Denisei Vasile, elevă în clasa a IX-a, care a obținut astfel premiul I.  Eleva Ferentz Simona a luat și ea premiul al III-lea, pentru ca premiul special să meargă tot la o elevă de la „Hasdeu” – Gabriela Roșca, din clasa a X-a.
  • Pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadă, elevii buzoieni au primit diplome și cărți.
Munca de ani a celor mai buni elevi din țară la istorie a fost răsplătită astăzi, în cadrul festivității de premiere, cu diplome și cărți. Prezent la eveniment, decanul Facultății de Istorie de la Universitea Babes Bolyai a promis elevilor clasați pe locurile I, II și III că le va rezerva locuri la intituția de învățământ superior din Cluj.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*