Administrație Știrile zilei

Comuna care a început să semene a oraș (FOTO)

În județul Buzău există un primar atipic. De când a câștigat mandatul, în loc să-și vadă liniștit de treabă și de familie, bate drumurile Bucureștilor și-ale Constanței ca să facă rost de bani pentru dezvoltarea comunei. 

Din 2016, primarul Ionel Dobrița de la Berca și-a atras mulți simpatizanți, fiindcă localitatea pe care o păstorește s-a schimbat fundamental. Pentru prima dată de când e planeta asta, pe străzi a apărut un material nou. Se numește asfalt și trebuia să fie aici de mult, dar ce farmec ar mai fi avut reușita tânărului Dobrița dacă nu ar fi venit după o lungă și chinuitoare așteptare? Pentru că, în România, nimic nu se face cât ai bate din palme.

  • Sau poate că da?

De unde, de neunde, primarul Ionel Dobrița găsește fonduri și pentru asfaltarea comunei, și pentru rețeaua de apă, și pentru educație, sănătate, cultură, sport și înfrumusețarea aspectului urban. Numai anul acesta a prins trei mari proiecte cu finanțare europeană, un record la nivelul întreg județului Buzău.

Dar sursa cea mai importantă de bani pentru dezvoltare o constituie tot Consiliul Județean Buzău, care a înțeles poziția comunei Berca pe harta județului și a alocat banii la timp pentru reabilitarea mai multor drumuri.

După ce au trecut ploile, Berca a prins din nou viață. Pesemne că tânărul primar nu s-a săturat de ocările oponenților săi politici, care șterg cu el pe jos după fiecare lucrare pe care o face în comună.

Mai jos, câteva fotografii preluate de pe contul de Facebook al edilului:

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Spitalul Judetean, sub asediu! | Polițiștii intervin!

Știrile zilei

ACUM, pe DN 10! | Trafic îngreunat

Știrile zilei

SOLUȚIE: Cum ar putea scăpa Vlase de corvoada căruciorului

5 comentarii

  1. Un cetățean at 11:22

    Drumul care duce spre Mănăstirea Rătești,când se va asfalta?Este plin de cratere,unele măsurând chiar 6cm adâncime.Nu mai zic că au început să se formeze pe tot latul șoselei,unele „unindu-se”practic între ele.

  2. Marius at 7:34

    Probabil pozele sunt din alta tara, nicidecum din Berca, sa fim seriosi, nu se face nimic, dovada este drumul principal ce strabate localitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *