Constantin Toma: „Vom face acolo un colț de rai”

Municipalitatea buzoiană are planuri ambițioase pentru asistența socială în următoarea perioadă. Mai exact, edilii vor să amenajeze la Mihăilești un complex de servicii pentru persoanele vârstnice, în care să fie mutați cei 40 de bătrâni care își duc astăzi zilele în condiții improprii la căminul „Alexandru Marghiloman” din oraș.

Problema dezafectării clădirii din Parcul Marghiloman și relocarea vârstnicilor de aici a ridicat-o primarul Constantin Toma imediat după instalarea la Palatul Comunal. După o scurtă vizită în teren, edilul a constatat că stabilimentul nu mai oferă condițiile optime de trai pentru cei 40 de oameni cazați, care stau înghesuiți în săli prea mici și în condiții precare.

Ideea de a muta activitatea centrului din Parcul Marghiloman s-a cristalizat la finele anului trecut, atunci când primarul Toma s-a înțeles cu edilul din Mihăilești, iar consilierii locali au aprobat trecerea clădirii fostului spital din localitate în proprietatea municipiului Buzău.

Fostul spital zonal din Mihăilești a fost construit în perioada 1907-1910 și a funcționat până la Revoluție. Clădirea și anexele sunt astăzi o ruină, singura reabilitare fiind efectuată în timpul Reginei Maria. Primăria Buzău este însă interesată să renoveze clădirile și să transforme totul într-un adevărat colț de rai:

„Avem solicitări foarte mari din partea aparținătorilor, iar noul cămin de la Mihăilești va răspunde nevoilor actuale, având o capacitate de aproximativ 150 de locuri.(…) Vrem să creăm un veritabil colț de rai pentru cei care vor alege să trăiască aici. Vom face sere, grădină de legume, spații de recreere și promenadă, totul în mijlocul naturii.”, a declarat, pentru „Reporter Buzoian”, primarul Constantin Toma.

Costul pentru cazarea unei persoane la căminul de bătrâni „Alexandru Marghiloman” costă în acest moment aproximativ 1940 de lei. Pentru cazurile sociale, o parte din bani este asigurată de către Direcția de Asistență Socială a municipiului Buzău.

Potrivit edilului Constantin Toma, anul acesta va începe reabilitarea și transformarea fostului spital din Mihăilești, deschiderea urmând să aibă loc în 2019.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*