Orașul tău Social

Constantin Toma: „Vom face acolo un colț de rai”

Municipalitatea buzoiană are planuri ambițioase pentru asistența socială în următoarea perioadă. Mai exact, edilii vor să amenajeze la Mihăilești un complex de servicii pentru persoanele vârstnice, în care să fie mutați cei 40 de bătrâni care își duc astăzi zilele în condiții improprii la căminul „Alexandru Marghiloman” din oraș.

Problema dezafectării clădirii din Parcul Marghiloman și relocarea vârstnicilor de aici a ridicat-o primarul Constantin Toma imediat după instalarea la Palatul Comunal. După o scurtă vizită în teren, edilul a constatat că stabilimentul nu mai oferă condițiile optime de trai pentru cei 40 de oameni cazați, care stau înghesuiți în săli prea mici și în condiții precare.

Ideea de a muta activitatea centrului din Parcul Marghiloman s-a cristalizat la finele anului trecut, atunci când primarul Toma s-a înțeles cu edilul din Mihăilești, iar consilierii locali au aprobat trecerea clădirii fostului spital din localitate în proprietatea municipiului Buzău.

Fostul spital zonal din Mihăilești a fost construit în perioada 1907-1910 și a funcționat până la Revoluție. Clădirea și anexele sunt astăzi o ruină, singura reabilitare fiind efectuată în timpul Reginei Maria. Primăria Buzău este însă interesată să renoveze clădirile și să transforme totul într-un adevărat colț de rai:

„Avem solicitări foarte mari din partea aparținătorilor, iar noul cămin de la Mihăilești va răspunde nevoilor actuale, având o capacitate de aproximativ 150 de locuri.(…) Vrem să creăm un veritabil colț de rai pentru cei care vor alege să trăiască aici. Vom face sere, grădină de legume, spații de recreere și promenadă, totul în mijlocul naturii.”, a declarat, pentru „Reporter Buzoian”, primarul Constantin Toma.

Costul pentru cazarea unei persoane la căminul de bătrâni „Alexandru Marghiloman” costă în acest moment aproximativ 1940 de lei. Pentru cazurile sociale, o parte din bani este asigurată de către Direcția de Asistență Socială a municipiului Buzău.

Potrivit edilului Constantin Toma, anul acesta va începe reabilitarea și transformarea fostului spital din Mihăilești, deschiderea urmând să aibă loc în 2019.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

1 comentariu

  1. metz at 11:02

    Multumim din inima partidului si tovarasului Toma, (EDIT) ,adica dupa disputa cu nea Tescaru a mancat doar titlul nu si razboiul ,Ce sa mai spunem despre ultima gaselnita cu R.A.M.-ul . Bai desteptule ( primar) la tine vad ca si limba romana este o problema, dar asta este o alta problema si nu prea intereseaza hai sa-ti spun si tie cum sta treaba : pentru un apartament cu 2 camere ( 42 m2) se consuma ( 1,1-1,2 Gcal) cu un cost de 240-250 lei ,se consuma pentru incalzire , la scoala 11 de ex. are 12000-14000 m2 se consuma 35 Gcal , adica 822,5 lei fara apa calda. Acesta mare somitate de primar a descoperit ca daca va monta centrala proprie scolilor va reduce consumurile cu 80% si va recupera investitia in 2 luni. In aceste conditi la un calcul sumar ca sa poti recupera cum spune acest mare ganditor de o aleasa probitate morala , bla, bla, bla se vor consuma circa 0,3- 0-4 Gcal pe luna adica pe romaneste cum ii place dansului ( in moldoveneste se traduce…. rahat ) vom avea copii bolnavi de plamani, plini de romantism , sau mai rau rahitici .La ce directori de scoli avem ( neveste de popi, neveste de investitori strategici, fosti securisti, fosti sticleti pedofili , fosti destia de armata ) gen Lic de Arta, Scoala 1, Scoala 11, Scoala 7, Scoala 15 etc astia vor sari si vor aplauda frenetic hoatararea acestui mare conducator de osti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *