Cultura buzoiană e ÎN DOLIU. S-a stins la 64 de ani, departe de casă

Lacrimi și tristețe printre membrii elitei culturale buzoiene. Ziaristul și scriitorul Aurel Ganea a încetat din viață azi-noapte, la vârsta de 64 de ani. Suferind de afecțiuni neurologice, Ganea era internat într-un spital din ganeaBucurești.
Publicist, poet, prozator și ziarist, Aurel Ganea s-a născut la 9 februarie 1950, la Piatra Albă, comuna Odăile. În 1974 a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Iaşi.
A fost redactor al paginii literare a revistei studenţeşti Viaţa Politehnicii. A cochetat și cu jurnalismul, fiind fondator, redactor şi secretar de redacție al săptămânalul Focuri vii, „Săptămânal independent al tineretului buzoian”, prima publicaţie privată de după 1989.
În ultima perioadă a fost coordonator şi redactor unic al publicaţiei Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, „Mesager comercial”. Era colaborator la publicaţiile Almanah „Renaşterea buzoiană”, Renaşterea culturală, Origini (2013).

Dumnezeu să-l ierte!

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*