Cultură

Cultura buzoiană e ÎN DOLIU. S-a stins la 64 de ani, departe de casă

Lacrimi și tristețe printre membrii elitei culturale buzoiene. Ziaristul și scriitorul Aurel Ganea a încetat din viață azi-noapte, la vârsta de 64 de ani. Suferind de afecțiuni neurologice, Ganea era internat într-un spital din ganeaBucurești.
Publicist, poet, prozator și ziarist, Aurel Ganea s-a născut la 9 februarie 1950, la Piatra Albă, comuna Odăile. În 1974 a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Iaşi.
A fost redactor al paginii literare a revistei studenţeşti Viaţa Politehnicii. A cochetat și cu jurnalismul, fiind fondator, redactor şi secretar de redacție al săptămânalul Focuri vii, „Săptămânal independent al tineretului buzoian”, prima publicaţie privată de după 1989.
În ultima perioadă a fost coordonator şi redactor unic al publicaţiei Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, „Mesager comercial”. Era colaborator la publicaţiile Almanah „Renaşterea buzoiană”, Renaşterea culturală, Origini (2013).

Dumnezeu să-l ierte!

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Drum inundat! | Politiștii sunt în teren

Știrile zilei

Accident rutier pe E85 | Trafic îngreunat

Știrile zilei

BUZĂU: O apă curgătoare va traversa orașul | Vor apărea terase, galerii comerciale și mori miniaturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *