Știrile zilei

Cum a afectat moartea copilului de trei ani afacerile cu shaorma din Buzău

Tragedia care a zguduit, săptămâna trecută, o țară întreagă nu a rămas fără ecou la Buzău. După moartea copilului de trei ani, care ar fi mâncat o shaorma stricată, autoritățile buzoiene au intrat în alertă și au început controalele. Efectele cazului „Theodor” au fost resimțite și în plan economic, imediat după tragedie mulți dintre clienții fast-food-urilor fiind retincenți față de acest tip de produse.

Potrivit unei informații obținute de Opinia, în perioada 25 – 26 mai, Direcţia Sanitar-Veterinară Buzău a efectuat verificări la unităţile de alimentaţie publică, în baza unui Ordin al Prefectului Judeţului Buzău. Este vorba despre „controale tematice la mai multe unităţi cu profil alimentaţie publică din Municipiului Buzău, prin care s-a verificat respectarea prevederilor legislaţiei privind siguranţa alimentelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSVSA Buzău, medicul Iulian Moca.

Controalele nu au relevat situaţii foarte grave, însă, la nouă operatori din sectorul alimentar – trei restaurante, două fast-food, un laborator de cofetărie-patiserie şi trei baruri -, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei şi 6 avertismente. Aceste controale au fost completate de cele din perioada minivacanţei de Rusalii.

Tragedia care a șocat o țară întreagă s-a produs pe 19 mai. Theodor, un băiețel de trei ani, s-a stins după ce a consumat o shaorma cumpărată de la un fast-food situat în sectorul 2 al Capitalei. Rezultatele necropsiei au arătat că micuțul s-a deshidratat sever, deoarece inima lui n-a mai avut ce să pompeze. În 8 ore, el şi părinţii săi, toţi cu simptome de toxiinfecţie, au fost consultaţi acasă de doi medici de pe salvare, dar o ambulanţă fără medic i-a dus la spitalul Balş la aproape 5 ore după ce a fost chemată.

Din nefericire, inspectorii sanitari au luat probe foarte târziu, atât din shaormeria de unde cei trei cumpăraseră un kebab, cât şi din casa familiei, fiind foarte probabil să nu aflăm niciodată care a fost sursa infecţiei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Ce legătura are Jabbarul cu evenimentul despre care ai scris ?! De ce poza aia ? Nu mai sunt Fast-food-uri in oraș ?! Sunt oameni care cred ca de la Jabbar a fost luată Shaorma care a dat toxiinfecție despre care se vorbește .

  2. Nu vad legatura intre articol si poza ! Intamplarea nefericita a avut loc in Bucuresti, tu pui o poza cu Jabbar… Sunt oameni care au inteles ca de la Jabbar a fost luata shaorma care a dat toxiinfectia alimentara . Ti se pare corect ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!