Cum se va numi strada Chiristigii începând din luna aprilie

Potrivit unei propuneri lansate de Primăria Buzău, strada Chiristigii din municipiu va primi o nouă denumire.

Din luna aprilie, strada cu Poliția ar urma să se numească „Arhiepiscop Epifanie”, evocându-se, astlfe, personalitatea fostului chiriarh de la Buzău. Propunerea ar urma să ajungă pe masa de lucru a consilierilor municipali în ședința CLM din luna aprilie a acestui an.

Epifanie Norocel (n. , Mălini – d. , Panciu) a fost un episcop român, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. A îndeplinit funcțiile de stareț al Mănăstirii Neamț (1971-1975), episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos (1975-1982), episcop al Buzăului (1982-2009) și arhiepiscop al Buzăului și Vrancei (2009-2013).

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

2 comments

  1. Strada Epifanie ar trebui sa se numească cea care face legătura între rondul de la Arhiepiscopie și Unirii, ce mărginește zidurile Arhiepiscopiei

  2. Ce înseamnă să rezolvi toate problemele orașului și să mai rămână doar așa pe ici pe ‘colo câte o mică „problemuță”!!!

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*