Economic Știrile zilei

Primăria Buzău, împrumut pentru căldură

Consilierii locali au aprobat, ieri, contractarea unui credit bancar necesar asigurării suvbenției la căldură în acest an. Suma de 14.000.000 lei a fost împrumutată de la Trezoreria Statului, perioada de rambursare a creditului fiind de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral.

De anul viitor, subvenția la căldură ar putea fi acordată doar familiilor nevoiașe, în baza unor anchete sociale. Primarul Buzăului afirmă că, iarna viitoare, este puțin probabil să se mai acorde subvenții la energie termică

Anul acesta, buzoienii vor scoate din buzunare doar 297 de lei pentru o gigacalorie consumată față de aproape 500 de lei, cât ar fi trebuit să achite dacă municipalitatea nu ar ai fi acordat subvenție pentru energia termică în acest sezon rece.

În municipiul Buzău, 11.900 de apartamente dintr-un total de 35.000 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, abonaţii plătind 297 de lei pentru o gigacalorie, faţă de 430 de lei, valoarea reală.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Economic Știrile zilei

Primăria Buzău, împrumut pentru căldură

Știrile zilei

Medic buzoian, pus sub control judiciar!

Știrile zilei

Ce ar trebui să știți despre Maternitatea Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *