DECIZIE de ultimă oră privind circulația mașinilor în parcurile din Buzău!

Consilierii au decis. Mașinile pot circula în continuare în parcurile din Buzău. Propunerea consilierului independent Constantin Ionescu a fost respinsă, după ce a primit un singur vot pentru, pe cel al inițiatorului.

Ionescu propusese plenului reunit interzicerea circulatiei autovehiculelor în parcurile din Municipiul Buzău, – ,,Parcul Crang”, ,,Parcul Tineretului” si ,,Parcul Marghiloman” -, încălcarea hotărârii urmând să fie sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 si 10.000 de lei.

Printre argumentele aduse de independentul Ionescu se numărau necesitatea si obligatia de a proteja zonele verzi, aspectul urbanistic civilizat, eliminarea oricaror agresiuni vizuale si auditive in spatiului public, legislatia privind protectia mediului, protejarea florei si a faunei impotriva cresterii alarmante a noxelor peste limita admisa, asigurarea de zone protejate numai pentru recreere si petrecere a timpului liber și eliminarea totală a posibilitatii de aparitie a unor accidente de circulatie.

De la hotărâre făceau excepție autovehiculele apartinând Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Salvarii, Ministerul Administratiei si Internelor, Politiei locale. De asemenea, ar fi urmat ca accesul mijloacelor de transport ale firmelor de intretinere să se facă n baza unui program stabilit de catre Primaria Municipiului Buzau, fără a afecta în vreun fel petrecerea timpului liber de către vizitatori.

Ședința Consiliului Local Municipal este în plină desfășurare. Discuțiile între aleși sunt aprinse, pe ordinea de zi figurând nu mai puțin de 41 de proiecte de hotărâre.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

One comment

  1. Banii proprietarilor de localuri din parcuri si-au facut treaba. #coruptiaucide

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*