Administrație Orașul tău Știrile zilei

Directorul care a schimbat complet fața talciocului | Iată ce a apărut azi în târg! (foto)

Noua strategie a SC „Piețe, Târguri și Oboare” Buzău începe să dea roade. Societatea comercială care are în administrare piețele și târgurile din oraș a intrat în zodia modernizării și vrea să investească în spațiile care aduc valoare adăugată bugetului și economiei locale. Ultima măsură luată de mai-marii societății a fost amplasarea în talcioc a douăzeci de căsuțe din lemn, care vor crea premisele unui comerț civilizat.

Unul dintre pilonii pe care se sprijină activitatea firmei este talciocul buzoian, un târg vizitat săptămânal de mii de oameni. După ce a eliminat vânzarea de pe jos și a adus mese pe care comercianții să-și expună marfa, directorul Daniel August a hotărât să înlocuiască și celelalte spații neconvenționale de vânzare. Astfel, rulotele și alte tonete au fost înlocuite de căsuțe din lemn, aduse din județul Harghita, de la un producător local cu tradiție în confecționarea unor astfel de amplasamente.

Noile căsuțe au o suprafață de 6 metri pătrați, sunt alimentate cu energie electrică și pot fi închiriate contra sumei de 400 de lei pe lună. Ele sunt dispuse în mai multe zone ale talciocului și creează condițiile desfășurării unui comerț civilizat și igienic.

Noua investiție a costat societatea comercială aproximativ 60.000 de lei, însă investiția va fi amortizată în circa opt luni. Cererile pentru închirierea căsuțelor au început deja să apară, având în vedere interesul crescut pentru activitatea comercială de aici.

În curând, spun oficialii firmei, întreg talciocul urmează să fie asfaltat, în timp ce investițiile în infrastructura de aici vor continua.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *