Din Buzău

Totul despre problema microbuzului 2M / Localnicii sunt extrem de supărați și vor să blocheze drumul

UPDATE: Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a declarat în urmă cu puțin timp că își va da demisia dacă nu va rezolva problema microbuzului în maximum două zile.
Revoltă printre locuitorii comunei Mărăcineni, după ce microbuzele și autobuzele de pe traseul 2M au fost oprite astăzi la podul de peste râul doiBuzău. * Mașinile nu mai pot să intre pe DJ203K, până la Mătești, deoarece nu au licențe de traseu decât pentru municipiu. * Oamenii sunt extrem de supărați și amenință că vor bloca drumul. *
În urma unor discuții între reprezentanții administrației locale, s-a stabilit că legea nu permite revenirea microbuzelor și a autobuzelor 2M pe vechiul traseu, adică Buzău – Mărăcineni – Mătești. Situația este clară în ceea ce privește traseele atribuite diferiților operatori de transport. Pe de o parte, Consiliul Județean Buzău nu are niciun fel de amestec în problema „Doiului”, deoarece instituția a acordat licențe de traseu operatorilor de pe DJ203K. În acest sens, există nu mai puțin de 53 de curse zilnice ale firmelor care urcă zilnic spre Podu Muncii, Grabicina, Lopătari, Mânzălești, Sărulești și Bisoca. Ele trec cu o frecvență de circa o oră, iar prețul biletului este de 3 lei.
Pe de altă parte, Primăria municipiului Buzău nu este vinovată cu nimic, la fel cum nici administrația din Mărăcineni nu are vreo atribuție în acest sens. Palatul Comunal acordă licențe de traseu tuturor microbuzelor, însă doar pe raza municipiului Buzău. Și cum dincolo de podul de la Mărăcineni începe drumul judeean 203 K, operatorii urbani nu pot pătrunde în această zonă.TransBus
Potrivit unor informații venite dinspre Instituția Prefectului, totul depinde acum de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău – Mărăcineni-Săpoca”, organism care poate obține licențe pentru ca doiul să circule din nou în aceste comune. De altfel, aso­cie­rea dintre municipiul Buzău şi celelalte comune a fost gândită special în scopul gestionării în comun a serviciului de transport public local de persoane.
Întregul demers de obținere a aprobărilor ar dura circa o lună, timp în care călătorii sunt nevoiți să urce în autobuzele opertorilor de pe Valea Sănicului. Localnicii sunt însă nemulțumiți de prețul biletului, de frecvența mașinilor și de faptul că uneori, ratele sunt pline cu oameni și nici măcar nu mai opresc în stații la Mătești și Mărăcineni.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Nu e posibil așa ceva. De ce nu s-au pus anunțuri în care călătorii sa fi luat la cunoștință acest lucru cu ceva timp în urmă? ?? Și ce o sa facă cei care au scos abonamente? Cine le plătește pierderea? Iar cei care au ,,relatii” și vor aceasta ruta sunt sigura ca o sa care călătorii ca pe niște cartofi ,,la gramada” pentru ca nu sunt locuri suficiente. Și mai grav o sa fie faptul ca nu o sa oprească pe acest tronson de drum, fapt care m-i s-a întâmplat mie personal. Și să scadă tariful biletelor pe ruta Buzau-Matesti la 1.50 pentru ca în acest caz trebuie luat un alt transport pentru a ajunge din autogara în centrul orașului s-au la anumite scoli și mai plătim un alt bilet.

  2. Nesimtiti….pentru un comment ,,Hoti ca la Maracineni nu exista,parca vad primarul linsat de cetateni! ” s.a simtit ofensata doamna secretara …ea ca de obicei in afara de barfa nu stie nimic,un afis pentru noi cetatenii nu putea face !!!

  3. Nesimtiti….pentru un comment ,,Hoti ca la Maracineni nu exista,parca vad primarul linsat de cetateni! ” s.a simtit ofensata doamna secretara …ea ca de obicei in afara de barfa nu stie nimic,un afis pentru noi cetatenii nu putea face !!! Primaria din Buzau si.a facut treaba ai nostri nu ca nu sunt fonduri s.au pierdut arunca unii pe altii vina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!