DOLIU într-un liceu din Buzău

????????????????????????????????????

Dascăli și elevi îndoliați, la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău. Profesorul inginer Răpițeanu Cornelia a încetat din viață astăzi, la vârsta de 59 de ani, în urma unui tragic accident rutier produs pe Șoseaua Spătarului.

Cornelia Răpițeanu era profesoară la Liceul Tehnologic “Grigore C. Moisil” (Liceul Contactoare) fiind diriginta clasei a XII-a C. Sute de mesaje au venit pe retele de socializare din partea elevilor săi. Din păcate însă,  doamna profesoară nu le va mai putea cititi niciodată.

„Mi-a fost model și mentor, nu doar profesor. De o eleganță nemaivăzută în perioada aia înghețată de comunism, de o căldură pe care n-am întâlnit-o la mulți dascăli, și o fină ironie care nu te demonta ci, dimpotrivă, doamna Rapiteanu era un personaj. (…) Drum bun, dragă, dragă doamnă! Și mii de mulțumiri.” – a scris pe Facebook una din fostele sale eleve.

Accidentul cumplit în urma căruia a murit profesoara în vârstă de 59 de ani a fost provocat chiar de fiica acesteia, o tânără de 27 de ani. Ea a ratat o depășire și s-a răsucit pe șosea, fiind izbită de un autoturism care venea din sens opus. Alte trei femei, pritre care o adolescentă de 17 ani, au fost rănite.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*