Știrile zilei

DOLIU la Săhăteni

Tristețe printre locuitorii comunei Săhăteni, după dispariția fulgerătoare a profesorului de istorie Tiberiu Coman, decedat luni seară, în urma unui infarct. Cadrele didactice și cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa îndrăgitului dascăl.

Profesorul Tibi Coman, așa cum îl alintau cunoscuții, avea 68 de ani și părăsise locul de la catedră în urmă cu doi ani, după o viață dedicată școlii. Numeroase generații îi trecuseră prin mână, iar mulți dintre elevii săi  – astăzi, oameni realizați – îi rămăseseră tributari îndrăgitului dascăl.

Sâmbătă seară, povestesc cunoscuții, profesorul a intrat în solarul din gospodărie, însă nu pentru a lucra, ci pentru a sta de vorbă cu cei aflați înăuntru. Temperatura foarte ridicată din interior i-ar fi produs o stare de rău, moment în care bărbatul s-a așezat pe un scaun. Pentru că starea lui s-a înrăutățit, a fost chemată salvarea, însă, la scurt timp, profesorul a intrat în comă.

„A fost un om iubit de toată lumea. Era mereu cu zâmbetul pe buze și reușea să ne transmită și nouă o stare de bine, indiferent cât am eram de triști. Încă nu ne revenim din șoc. Dumnezeu să-l odihnească pe bunul nostru prieten și coleg, Tibi!”, – Georgeta Mateescu.

După două zile petrecute la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, luni seară, profesorul Coman și-a revenit miraculos și a cerut de mâncare. Rudele abia au apucat să iasă din spital pentru a se duce după mâncare, în momentul în care au fost sunate de către cadrele medicale, care le-au anunțat că pacientul a decedat.

Profesorul Coman era căsătorit și avea un fiu. După ieșirea la pensie, dascălul se dedicase lucrului în gospodărie și creșterii nepoților, de care era tare mândru.

Sicriul cu trupul profesorului se află depus la capela bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul buzoian „23 August”. Înmormântarea va avea loc mâine, la cimitirul din comuna Săhăteni.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *