Donație importantă a Consiliului Județean pentru Spitalul Raional Soroca

Consiliul Județean Buzău a donat Spitalului Raional Soroca aparatură medicală necesară îngrijirii bebelușilor. Donația a fost făcută ieri, de către președintele Petre Emanoil Neagu, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean și cu cadre medicale ale spitalului.

Nou-născutii au nevoie de timp pentru a se obișnui cu viata din afara uterului. Treziți într-un mediu rece și gălăgios, prematurii au nevoie de atentie specială, care le este oferita prin incubație. Trei incubatoare și trei injectomate, necesare asigurării unui mediu potrivit și tratamentului nou-născuților, au fost donate de administrația județeană buzoiană medicilor din Soroca.

Județul Buzău și raionul Soroca din Republica Modova sunt înfrățite, între cele două unități administrativ-teritoriale existând de mai mult timp relații de prietenie, schimburi de experiență, întâlniri culturale și vizite de documentare.

Aparatura medicală donată ieri este aproape nouă. Ea provine de la vechea maternitate, astăzi în proces de demolare, însă a fost achiziționată de curând și se prezintă în stare foarte bună de funcționare.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*