Donație importantă a Consiliului Județean pentru Spitalul Raional Soroca

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Consiliul Județean Buzău a donat Spitalului Raional Soroca aparatură medicală necesară îngrijirii bebelușilor. Donația a fost făcută ieri, de către președintele Petre Emanoil Neagu, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean și cu cadre medicale ale spitalului.

Nou-născutii au nevoie de timp pentru a se obișnui cu viata din afara uterului. Treziți într-un mediu rece și gălăgios, prematurii au nevoie de atentie specială, care le este oferita prin incubație. Trei incubatoare și trei injectomate, necesare asigurării unui mediu potrivit și tratamentului nou-născuților, au fost donate de administrația județeană buzoiană medicilor din Soroca.

Județul Buzău și raionul Soroca din Republica Modova sunt înfrățite, între cele două unități administrativ-teritoriale existând de mai mult timp relații de prietenie, schimburi de experiență, întâlniri culturale și vizite de documentare.

Aparatura medicală donată ieri este aproape nouă. Ea provine de la vechea maternitate, astăzi în proces de demolare, însă a fost achiziționată de curând și se prezintă în stare foarte bună de funcționare.

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *