Administrație

Donație importantă a Consiliului Județean pentru Spitalul Raional Soroca

Consiliul Județean Buzău a donat Spitalului Raional Soroca aparatură medicală necesară îngrijirii bebelușilor. Donația a fost făcută ieri, de către președintele Petre Emanoil Neagu, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean și cu cadre medicale ale spitalului.

Nou-născutii au nevoie de timp pentru a se obișnui cu viata din afara uterului. Treziți într-un mediu rece și gălăgios, prematurii au nevoie de atentie specială, care le este oferita prin incubație. Trei incubatoare și trei injectomate, necesare asigurării unui mediu potrivit și tratamentului nou-născuților, au fost donate de administrația județeană buzoiană medicilor din Soroca.

Județul Buzău și raionul Soroca din Republica Modova sunt înfrățite, între cele două unități administrativ-teritoriale existând de mai mult timp relații de prietenie, schimburi de experiență, întâlniri culturale și vizite de documentare.

Aparatura medicală donată ieri este aproape nouă. Ea provine de la vechea maternitate, astăzi în proces de demolare, însă a fost achiziționată de curând și se prezintă în stare foarte bună de funcționare.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

Știrile zilei

BUZĂU: Cod galben de vreme severă imediată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *