Educaţie Știrile zilei

Două zile de sărbătoare la Școala Nr. 1! | Pleiadă de evenimente, întâlniri ale absolvenților, miting aviatic

Se împlinesc 150 de ani de când a sunat primul clopoțel în curtea Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău. Pentru a marca acest moment așa cum se cuvine, pe 2 și 3 noiembrie 2017 , conducerea prestigiosului gimnaziu pregătește două zile de sărbătoare ce includ expoziții, lansări de carte, întâlniri ale veteranilor și un miting aviatic la Boboc.

După modelul Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care a serbat 150 de ani de la înființare pe 12 septembrie, Școala „Nr.1” organizează o serie de evenimente la care sunt invitați absolvenți de ieri și de azi, personalități ce își leagă numele de renumita școală buzoiană, oficialități locale și centrale.

Invitatia evenimentului

În plus, pe lângă manifestările din curtea interioară a gimnaziului, pe data 3 noiembrie 2017, la ora 12:30, la Baza Aeriană de la Boboc va fi organizat un miting aviatic.

În aceeași zi, la Boboc, va fi lansată cartea „Destinul unui zburător”- ediție centenar dedicată vieții și activității eroului Mircea T. Bădulescu, născut pe 1 noiembrie 1917, la Buzău.

„La brațul toamnei, celebrăm 150 de ani de existență, 100 de ani de la nașterea eroului aviator Mircea T. Bădulescu și 15 ani de când îi purtăm numele. La ceas aniversar, avem onoarea de a vă invita, acolo unde se cuvine să fim, în locul care își scrie istoria la umbra castanilor.”, se precizează în invitația evenimentului.

Căpitanul aviator Mircea T. Bădulescu, erou al celui de-al Doilea Răzoi Mondial, este considerat asul aviaţiei române de bombardament în picaj. Nu împlinise nici 30 de ani când statul îl decora pentru curajul şi priceperea cu care şi-a îndeplinit misiunile aeriene, reuşind în cele peste 200 de ore de operaţii să scoată din uz zeci de capacităţi de luptă inamice, de la vehicule, clădiri sau elemente de infrastructură.

Școala Nr. 1 îi poartă numele și, prin rezultatele remarcabile ale elevilor și ale profesorilor ei, prin participarea la o gamă largă de activități școlare și extrașcolare, îi duce renumele mai departe cu cinste.

Programul activităților

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *