Drum de mare viteză între Buzău și Ploiești

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Se intră în faza de proiectare a drumului de mare viteză Ploieşti-Buzău, parte a rețelei de infrastructură Ten-T Centrală care va traversa judeţul Prahova şi judeţul Buzău. Pentru realizarea studiului de fezabilitate au depus oferte firma spaniolă Acciona Ingenieria SA și firma Consitrans SRL Bucureşti. Șoseaua de mare viteză pornește de la Dumbrava (Prahova) și se va opri la Pașcani (Iași).

Compania Naţi­o­nală de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus, în calitate de beneficiar, aplica­ţia de finanţare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Feza­bilitate şi Proiect Tehnic pentru Drum de mare viteză Ploieşti-Buzău”. Scopul este acela de a obține fonduri europene prin Pogramul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

În luna noiembrie a anului trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat procedura de achiziţie pentru proiectare și studiul de fezabilitate. Au depus ofertele pentru şoseaua de viteză care va lega Ploieştiul de Buzău nouă asocieri de firme.

Punctul de plecare al șoselei este în zona comunei prahovene Dumbrava, acolo unde va fi realiată o joncţiune cu autostrada Bucureşti-Ploieşti, printr-un nod rutier.

Conform CNAIR, valoarea totală a proiectului este de 27.639.095,23 lei (inclusiv TVA) şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% – contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune (23.262. 905,15 lei), 25% – contribuţia naţională (5.815.726,29 lei), iar restul de 4.376.190,08 lei reprezintă valoarea TVA ­aferentă cheltuielilor eligibile.

În momentul de faţă se evaluează ofertele depuse de firmele şi asocierile care s-au prezentat la licitaţia organizată pentru serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul de viteză care ar putea să facă legătura mult mai uşor între Capitală, prin autostrada A3, şi Moldova, prin Buzău.

Etichete:,

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

Un comentariu în articolul “Drum de mare viteză între Buzău și Ploiești

  1. o initiativa laudabila,foarte necesara si foarte utila,dupa parerea mea..un singur lucru as dori sa mentionez,si anume : la varsta mea oare, voi mai avea timp sa circul si eu pe aceast drum,adica vor dura zeci de ani pana la finalizare,sau se va face totul intr-un ritm intens si repede ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *