Drum județean din Buzău, reabilitat cu bani europeni

Vom circula mai bine pe drumurile din județ. Strategia Consiliului Județean de refacere a carosabilului de pe drumurile aflate în administrare continuă cu DJ 203K, tronsonul cuprins între limita cu județul Brăila, Robeasca, Săgeata și Vadu Pașii. Proiectul este finanțat cu 121.414.069 lei, bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Consilierii județeni au adoptat, în cadrul ședinței extraordinare de marți, un acord încheiat între comunele Robeasca, Săgeata, Vadu Pașii și județul Buzău, precum și indicatorii tehnico-economici pentru promovarea proiectului de reabilitare a DJ 203K, de la limita cu județul Brăila și până la Vadu Pașii, intersecția cu E85.

În cadrul conferinței de presă de la finalul ședinței, președintele Consiliului Județean a mai vorbit despre necesitatea unei modificări legislative în ceea ce privește procedura de contestare a licitațiilor publice:

„Dacă nu se modifică legislația achizițiilor publice și nu se pune un prag din valoarea investiției, vor fi mereu contestații de dragul contestațiilor. La nivel de Consiliu Județean, am făcut o analiză și din 10 contestații făcute pe anumite licitații, nouă au fost respinse. Ar trebui să se impună o taxă pentru cine contestă. Cui i se respinge contestația pierde banii, iar aceștia să meargă la bugetul consolidat al statului. Cred că așa ar fi normal.”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

2 comments

  1. Atentie DJ203k este de la E95

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*