Administrație

Drumurile din Buzău, PRIORITATE pentru Consiliul Județean / Vom ajunge mai ușor la Colți

Consiliul Județean pare să fi înțeles că un turism eficient începe cu un drum bun. Consilierii județeni au aprobat astăziMuzeul-Chihlimbarului alocarea de fonduri necesare demarării lucrărilor de reabilitarea a drumului care duce de la Pătârlagele spre Colți. În prezent, este în desfășurare licitația pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare, iar în scurt timp se va trece și la lucrările propriu-zise.
După ce a reabilitat drumul de legătură dintre DN10 și Gura Teghii, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu și-a îndreptat atenția către drumul comunal de la Colți, localitate cunoscută pentru tezaurul de chihlimbar și pentru schiturile rupestre.
„Drumul chihlimbarului”, aşa cum este numită şoseaua ce duce spre Colţi, va fi asfaltat aproape în totalitate. Va mai rămâne însă o porțiune de un kilometru cu balast, pe un tronson care trebuie în prealabil să suporte ample consolidări în vederea stopării alunecărilor de teren. Drumul comunal, care intră în aria de răspundere a primăriilor Pătârlagele și Colți va fi reabilitat de Consiliuldrum-asfaltat-Small-e1295889066505 Județean. Cele două administrații comunale nu dispun de bani pentru refacerea carosabilului.
 „Lucrările de la Colți vor începe când se va termina licitația pentru covoare asfaltice, probabil într-o săptămână. Astăzi am completat suma pentru proiectare ca să o avem la dispoziție. În această vară se va monderniza acest drum. Mai sunt de reabilitat cinci kilometri, dar va rămâne un tronson care nu suportă covor asfaltic, sunt probleme deosebite cu alunecările de teren, o porțiune de un kilometru, care va fi reprofilat și balastat, deci în condiții de circulație foarte bune până când se va găsi o rezolvare din punct de vedere tehnic ca să poată termina și acest tronson”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Colți este o comună din județul Buzău, formată din satele Aluniș, Colți (reședința), Colții de Jos și Muscelu Cărămănești. Comuna se află în zona montană a județului și este cunoscută pentru colecția muzeală de chihlimbar, singura din România, aflată în satul de reședință, precum și pentru biserica din piatră din zona satului Aluniș.

Neagu

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!